AktualityMLB

16.12.2017: Novinky z MLB

Ani poslední pracovní den tohoto týdne nás neochudil o další zajímavé přestupy a výměny v MLB.

Moore vyměněn do Texasu

Rangers se natajili snahou přivést do svých řad nové nadhazovače. Včera se tak domluvili s Giants na přestupu Matta Moora. Do Kalifornie putují dva prospekty – Israel Cruz and Sam Wolff. Giants navíc Texasu pošlou 750 000 dolarů na mezinárodní přestupy. Osmadvacetiletý Moore by měl v Rangers zabojovat o místo ve startující rotaci.

Santana podepsal s Phillies

O Carlose Santanu se zajímalo několik klubů, ale po pátku se musí poohlédnout jinde. Včera se totiž tento zkušený hráč domluvil s Philadeplhií na tříletém kontraktu, který mu vynese 60 milionů dolarů. Pro Santanu to bude první změna dresu v MLB, protože předešlých 8 let strávil v organizaci Cleveland Indians. Phillies tak do svého středu získali zkušeného pálkaře. Na druhé straně je otázkou, jestli přeci jen 20 milionů na sezonu pro hráče, kterého kariérní pálkařský průměr činí .249, není trochu moc.

Cozart mění dres

Po Santanovi tady máme dalšího hráče, který po dlouhých letech strávených v jednom týmu mění dres. A možná trochu Zack Cozart překvapivě putuje do Los Angeles, aby tak posílil místní Angels. Zack navíc souhlasil, že se v týmu z místa spojky přesune na třetí metu, kde Angels nejvíce tlačila bota. Vydělat by si měl 38 milionů dolarů za tři roky, které by měl na západní pobřeží strávit.

Lobaton se upsal Mets

Třiatřicetiletý catcher Jose Lobaton neobleče v příští sezoně dres Washingtonu. V pátek podepsal novou smlouvu s New York Mets. Lobaton však podepsal kontrakt pro Minor League a místo na soupisce pro MLB si musí vybojovat v průběhu Spring Training.

Melvin Upton Jr. bude Indiánem

Dalším zkušeným veteránem, který musí zabojovat o možnost zahrát si v MLB je Melvin Upton Jr. Třiatřicetiletý vnější polař podepsal kontrakt s Clevelandem Indians a pokud si vybojuje místo na soupisce pro MLB, tak si vydělá 1,5 milionů dolarů. 

Psali jsme...  EXL: Do Kotlářky Praha se vrací Angel Vilchez

Galvis byl vyměněn do Padres

V pátek proběhla zajímavá výměna mezi Phillies a Padres. Philadelphia do San Diega poslala spojku Freddyho Galvise. Opačným směrem míří nadhazovač Enyel De Los Santos, jenž dosud nastupoval pouze ve farmářských soutěžích. Galvis patřil poslední sezony do základu Philadelphie a zdá se, že po jeho odchodu dostane více prostoru na spojce J.P. Crawford

Dodgers podepsali Koehlera

Los Angeles Dodgers jsou v letošní offseason poněkud nevýrazní, což je vzhledem k jejich ambicím docela překvapivé. Včera však vyšla zpráva, že Dodgers podepsali nadhazovače Toma Koehlera. Koehlerovi příliš nevyšla minulá sezona, když měl v Marlins hrozivá čísla a jeho ERA se vyšplhala až na 7.92. Následoval pak trejd do Toronta, kde putoval do bullpenu. V Kanadě Koehler evidentně pookřál a v patnácti zápasech odházel 17 směn a jeho ERA spadlo na slušných 2.65. Bude zajímavé sledovat, na jakou pozici s ním dodgers počítají.

Astros získali Rondona

V Houstonu neusínají na vavřínech a po letošním titulu pokračují v posilování kádru. Jejich poslední akvizicí na trhu volných hráčů je nadhazovač Hector Rondon. Ten strávil dosavadní kariéru v bullpenu Chicaga Cubs s ERA 3.22. V letech 2014-2016 si v pozici closera připsal 77 Saves. I v Astros s ním počítají jako s nadhazovačem, který bude nastupovat v posledních směnách zápasů. Rondon v Houstonu podepsla dvouletou smlouvu na 8,5 milionů dolarů. Aby pro něj uvolnili místo na soupisce, tak museli Astros zapsat Prestona Tuckera jako hráče k zařazení a následujících 24 hodinách si jej může stáhnout jakýkoliv jiný tým soutěže.

Oswaldo Arcia míří do Japonska

Venezuelan Oswaldo Arcia v následující sezoně nepřidá k svým 288 startům v MLB další. Oswaldo totiž podepsal jednoletý kontrakt s japonským týmem Hokkaido Nippon Ham Fighters. Přijít by si měl na 1,7 milionů dolarů a k smlouve se váže i opce na sezonu 2019.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..