AktualityMLB

Cleveland přijde o Indiána

Mluví se o tom již dlouho, ale až včera jsme se dočkali oficiálního vyjádření. Cleveland od roku 2019 přijde o Indiána ve svém logu.

Major League již dříve oznámila, že logo vysmátého Indiána není příliš vhodné. A proto nakonec organizace skončí s jeho používaním. Tento krok se však nelíbí mnohým fanouškům Clevelandu, pro které je logo s Indiánem jasným znakem klubu. Vždy Indians jej užívají již přes sedmdesát let. Na druhou stranu musíme uznat, že logo bylo mírně kontroverzní, protože to byla karikatura stereotypního Američana s červenou kůži a dlouhým nosem. 

Logo se poprvé objevilo v clevelandských novinách Plain Dealer v roce 1932 jako součást karikatury. Až o patnáct let později se dostalo na dres Indians, kteří jej v sezoně 1947 měli na rukávech. Od roku 1951 je oficiálním logem klubu.

Toto logo uvidíte v MLB poslední sezónu. Více na našem webu

A post shared by ⚾️Milujeme Baseball⚾️ (@milujemebaseball) on

Je pravdou, že Cleveland logo s Indiánem v posledních letech používal méně, než v minulosti. Ve velké míře jej na čepicích a dresech nahradilo velké písmeno C. Mnoho fanoušků se však nedokáže smířit s tím, že o vysmátého Indiána přijdou. Dá se předpokládat, že v letošním roce budou ve velkém nakupovat oficiální suvenýry a oblečení, na kterých tento symbol bude.

Bude Vám chybět logo s Indiánem? Napište nám do komentáře.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  SaBaT's new head coach is Kryštof Dupal

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..