AktualityOstatní

Australskou ligu bude hrát korejský tým

Australská ABL vydala tiskovou zprávu, ve které oznámila změny pro příští sezonu. Tou největší je rozšíření soutěže o korejský tým.

Tým bude složený z hráčů z Jižní Koreje, kteří se tak hraním ABL budou připravovat na novou sezonu korejské nejvyšší soutěže KBO. Již v uplynulé sezoně dalo hraní v Austrálii přednost mnoho korejských hráčů a i díky nim zaznamenala soutěž obrovský nárůst sledovanosti přes Youtube. V nadcházející sezoně se dají očekávat ještě lepší čísla v sledovanosti, protože všech 40 utkání korejského týmu bude živě vysílat jihokorejská televize.

Vedení ABL se netají tím, že by chtělo do lig přizvat ještě jeden zahraniční tým. Tím by mohl být výběr hráčů z Tchaj-wanu nebo Japonska. Velkou výhodou ABL je totiž stejné časové pásmo, relativně malá vzdálenost a také poloha na druhé straně polokoule. Soutěži by to mohlo přinést obrovské zvýšení sledovanosti a tím pádem také příliv sponzorských peněz.

V tiskové zprávě ABL bylo také oznámena změna vlastníků dvou současných klubů. Canberru Calvalry nově vlastní skupina investorů a Sydney Blue Sox koupil businessman Adam Dobb. Zdá se tedy, že se ABL i bez peněz z MLB blýská na velmi slušné časy. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  College Baseball: Jan Pospíšil je i nadále produktívní

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..