Aktuality

Co nabídl pátý týden baseballové ABL?

Australská baseballová soutěž ABL je ve své polovině a stále nabízí parádní baseball. Navíc se zdá, že předsezonní prognózy tak úplně nevycházejí a favoritům nepatří první příčky.

Perth si jede vlastní ligu 

Již posledně jsme psali, že Heat jako jediní překročili hranici  doběhů. To se nezměnilo ani tento týden a Perth dokonce již začíná atakovat třetí stovku (168 doběhů). Je možné, že 200 doběhů bude mít Perth dříve, než některé týmy stovku. Kromě doběhů ještě mužstvo kraluje v počtu dvoumetových odpalů (43), homerunů (33) a v pálkařském rpůměru (.312). Dvě třetiny jejich lineupu mají zatím průměr přes .300. Sledujeme letošní šampiony?

Souboj nováčků

Poprvé v historii se spolu utkali oba nové týmy a nakonec si spravedlivě podělily výhry. Oba celky však zůstavají na chvostu tabulky a zdá se, že korejský tým již prakticky může zapomenout na postup do playoff. To nizozemský auckland ztrácí na druhé místo pět výher, což není úplně nereálné. I když…

Sydney táhnou mladíci

Blue Sox poskočili na první místo Severovýchodní divize před Brisbane a rozhodně jsou příjemným překvapením sezony. Velmi pozitivním zjištěním je, že tým táhnou hlavně mladé pušky. Již několikrát jsme zmiňovali Gifta Ngoepeho, ale velmi záslužnou práci vykonáva také reliever Ty’Relle Haris. Ten v sobotu udržel pálkaře Melbourne a za tři směny nepovolil ani bod a zaznamenal 7 strikeoutů.

Ženská liga o krok blíže

O plánech založit ženskou baseballovou ligu WABL jsme již v minulosti psali. Nyní se tyto plány posunuly o další krok dále, když vznikla poradní skupina zahrnující šest jmen z oblasti baseballu, vzdělání, obchodu a sportu. Ta má za úkol vytvořit strategické cíle, jako obchodní model, komerční strategii a podobně.

Kris Richards

Bývalý trenér a hráč Kotlářky Kris Richards se blýskl souhrou se spoluhráčem Joshem Collmenterem, která byla vedením ABL vybraná jako nejlepší akce uplynulého týdne.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený Brut® ABL (@australianbaseballleague),

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..