MBOstatní

Termíny a postupové klíče na Olympiádu

Již příští rok se v Tokiu opět bude bojovat také na baseballových stadionech o olympijské medaile. Světová baseballová a softbalová konfederace (WBSC) v uplynulém týdnu představila data, místa i klíče pro postup do Tokia. 

Hned první kvalifikační turnaj je důležitý pro české fanoušky. 18. až 22. září se utká pět nejlepších týmů z Mistrovství Evropy (6.-15. září) a nejlepší tým z Jižní Afriky. Vítěz tohoto klání postupuje přímo na Olympiádu.

Na Mistrovství Evropy se kvalifikovaly tyto týmy – Itálie, Nizozemsko, Španělsko, Švýcarsko, Rakousko, Belgie, Chorvatsko, Česká republika, Francie, Německo a Velká Británie. Začátkem července o poslední místo zabojují krajiny v B-skupině ME, která se hraje na Slovensku a v Rumunsku. 

Dalším kvalifikačním turnajem bude Premier 12 (2.-17. listopadu). Z tohoto turnaje se na Olympiádu dostanou hned 2 týmy. Nejlepší reprezentace z oblasti Asie/Oceánie (mimo Japonsko, které má účast jistou) a nejlepší tým z amerického kontinentu. Podmínkou ale je, aby se tyto týmy umístily v TOP 6 turnaje. 

Třetím kvalifikačním turnajem bude americká kvalifikace. Ta se odehraje v březnu 2020 v Arizoně a zúčastní se ji 8 týmů. Vítěz pak postoupí přímo na Olympiádu.

Poslední nadějí bude kvalifikační turnaj na Tchaj-wanu, kde proti sobě nastoupí 6 národních mužstev. 

  • druhý tým z euro-africké kvalifikace
  • 2. a 3. tým z americké kvalifikace
  • dva nejlepší týmy z Asijského šampionátu 2019 (mimo týmy, které již mají účast jistou)
  • vítěz kvalifikace v Oceánii

Celkem se tedy na Olympiádě v Tokiu představí šest týmů. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Japonsko zaznamenalo proti Evropě kombinovanou Perfect Game

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..