MBMLB

Velké změny v MLB: DH i v National League, tři pálkaři pro nadhazovače

Novinář Ken Rosenthal přišel ve svém článku se zajímavými novinkami ze zákulisí MLB. Mezi MLB a hráčskou asociací nyní koluje návrh dalších významných změn, které by soutěž mohla implementovat do pravidel již v letošní sezoně.

Prvním z návrhů je používání suplujících pálkařů místo nadhazovačů v National League. Zatím toto pravidlo platí pouze v American League a nový návrh počítá s tím, že bychom DH viděli v National League již od startu letošního ročníku. To by mohlo zastavit pád v počtu hitů v MLB, který každým rokem klesá. Vždyť nadhazovači měli v uplynulém roce pálkařský průměr pouhých .115. 

Dalším zajímavým návrhem, který je obsažený v tomto dokumentu, je stanovení minimálního počtu pálkařů pro nadhazovače. Ubylo by tak situací, kdy relieveři chodí do hry pouze proti jednomu pálkaři. Někteří odborníci předpokládají, že tato změna by opět zvýšila důležitost startujících nadhazovačů. Navíc by zabránila dlouhým směnám, kdy týmy dokázali na šest outů využít klidně šest relieverů.

Pokud by se obě strany nedohodly na nových návrzích, tak kolektivní smlouva dovolí komisaři Robu Manfredovi, aby letos do pravidel zařadil tři prvky, které formálně navrhl v minulém roce. Jedná se o tzv. dvacetisekundový Pitch clock, snížení počtu návštěv na kopci z šesti na pět a zařazení běžce na druhou metu v Spring Training a All-Star Game, pokud by byl zápas vyrovnaný po desíti směnách.

Každopádně po zveřejnění článku Kena Rosenthala se do diskuze zapojila široká baseballová veřejnost a odborníci rozebírají všechny pro a proti. Rozhodně se však dá říct, že letos MLB čekají další změny.

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  College Baseball: Martin Zelenka had 3 HR in 2 games

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..