Aktuality

WBC 2017: Kolumbie potrápila USA, Venezuela nestačila na Portoriko

V noci z pátek na sobotu se odehrály další dva zápasy turnaje World Baseball Classic. Poprvé do něj zasáhl tým USA, který se s Kolumbií hodně potrápil. Ve druhém utkání se Portoriko vcelku bez problémů poradilo s Venezuelou.

Skupina C

USA – Kolumbie

Více než dvacet dva tisíc fanoušků se přišlo do Marlins Parku podívat na první souboj domácího výběru. Ten má letos velké ambice, ale v zápase s Kolumbií se hodně trápil. Velké problémy jim dělaly hlavně nadhozy Josého Quintany, který jim přes pět směn nepovolil ani jeden hit. Bůhví, jak by to s šancemi USA v tomto utkání vypadalo, kdyby nemusel José v průběhu šesté směny z kopce. V prvním kole WBC je totiž limit pro hráče pouze 65 nadhozů.

Také startující nadhazovač Ameriky Chris Archer byl čtyři směny velmi úspěšný. Kolumbie se dokázala prosadit až v páté směně, kdy stál na kopci Givens. Hned první tři pálkaři, kteří proti němu stáli, odpálili dvoumetové hity a stáhli dva body.

USA vyrovnávalo po šesté směně, kdy již na kopci stál William Cuevas. Druhý bod Američané dosáhli po divokém nadhozu Cuevase, ačkoliv jej Arenado promáchl a byl strikeout. Jenže hvězda Colorada Rockies zabojovala, rychle doběhla na první metu a dovolila spoluhráči se třetí doběhnout pro bod.

Až do konce deváté směny se skóre nezměnilo a na řadu přišlo nastavení. V něm nejdříve Kolumbijci dostali na metu pouze jednoho hráče, ale pro bod nedoběhli. To se povedlo až v dohrávce domácím. Hrdinou se stal Adam Jones, jenž svým odpalem do středního pole stáhl pro bod Christiana Yelicha a většina fandů na Marlins Park mohla slavit.

Dnes v noci čeká Ameriku mnohem silnější soupeř. Pokud budou proti Dominikánské republice chtít uspět, tak budou muset zlepšit hlavně hru na pálce.

Psali jsme...  WBSC Europe zveřejnila novinky k Poháru Mistrů

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

 10

 

R

H

E

Kolumbie

 

0

0

0

0

2

0

0

0

0

 0

 

2

5

0

USA

 

0

0

0

0

0

2

0

0

0

 1

 

3

6

0

Skupina D

Portoriko – Venezuela

Posledními dvěma týmy, které se zapojily do turnaje, byly Portoriko a Venezuela. V sestavách obou zemí najdeme množství hráčů, kteří mají zkušenosti z MLB a bylo zajímavé sledovat, kdo nakonec uspěje. Jenže duel byl celkem jednoznačnou záležitostí Portorika. Jeho nadhazovači Venezuelanům povolili pouze tři hity a rozdali jenom tři mety zdarma.

Naopak pálkaři Portorika se činili a postupně nejen přidávali dobré odpaly, ale také stahovali body. Když v sedmé směně za stavu 9-0 odpálil dvoubodový homerun T.J. Rivera, tak bylo najednou po zápase (pravidlo mercy rule – pozn.). Venezuela tak bude mít šanci na reparát již dnes večer proti Itálii. Portoriko o něco později ve 3:30 nad ránem vyzve domácí Mexiko.

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

 

R

H

E

Venezuela

 

0

0

0

0

0

0

0

X

X

 

0

3

1

Portoriko

 

0

0

2

0

0

3

6

X

X

 

11

10

0

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..