Česko

TZ: Ani pražské Tempo Draky výrazněji nepotrápilo

Týden po velikonocích nadělil los baseballové extraligy Drakům dva souboje s pražským Tempem. Brněnský tým si však poradil i s tímto soupeřem a stále zůstává jediným neporaženým celkem soutěže.

V prvním utkání hraném na stadionu v Komárově vsadili hosté na kopci na sedmnáctiletého Adama Vrubela. Ten však domácím pálkařům dokázal vzdorovat pouze jednu směnu. Ve druhé již domácí pálka na nadhazovače Tempa zatlačila a dokázala stáhnout čtyři body. Naopak domácí Petr Minařík ukázal své zkušenosti a za čtyři směny nepovolil soupeři doběhnout pro body. Navíc pálkaři Draků dokázali přidávat další body a zápas tak byl za stavu 10:0 ukončen již po sedmé směně pro vysoký rozdíl ve skóre.

O den později se oba soupeři utkali v Praze a tentokrát již byl k vidění vyrovnanější souboj. Tempo na kopec poslalo zahraniční akvizici Michaela Streamana. V dračím dresu utkání zahájil Ondřej Furko, jenž se vrátil z Floridy, kde se zúčastnil turnaje baseballových nadějí. Stejně jako v pátek, tak i v sobotu viděli diváci první doběhy ve druhé směně. A opět to byli Draci, kdo si díky třem doběhům vybudoval náskok. Tempo sice odpovědělo dvěma body v následující směně, jenže Draci se revanšovali stejným způsobem v dalším dějství. Po vystřídání nadhazovačů se již ani jeden tým nedokázal výrazněji prosadit na pálce a v posledních čtyřech směnách byly k vidění pouze dva dobré odpaly. Draci tak v klidu udrželi výhru 5:2 a stále okupují první příčku tabulky.

„Náš páteční výkon se mi moc nelíbil,“ hodnotil sérii manažer Draků Arnošt Nesňal. „Našel bych tam i světlé momenty, ale týmově jsme k tomu nepřistupovali úplně na sto procent. Sobotní zápas byl hodně poplatný tomu, v jaké zimě se hrálo. Naše pálky byly vychladlé, ale udrželi jsme koncentraci a hráli relativně solidně v obraně. Dobrý výkon předvedl mladý Ondřej Furko. Když nám již na konci utkání chyběla trochu šťáva, tak Wesley Roemer na kopci zaházel svůj vysoký standard a stačilo to na vítězství.“

Psali jsme...  EXL: Keibert Petit posílí pražskou Kotlářku

Hned další týden na Draky čekají tři těžké zápasy proti Arrows Ostrava. Ostravští jsou v tabulce extraligy druzí za brněnským týmem a předvádí letos velmi dobré výkony. V sobotu od 16:00 se odehraje jedno utkání této série na domácím stadionu Draků v Komárově. 

Draci Brno, foto Petr Červinka

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..