Názory

Komentář: Baseball až na prvním místě

Vzpomene si ještě někdo z vás, že se před měsícem nehrál baseball a lidé spíše řešili, kam zajedou na lyžovačku? Stačily dva-tři týdny a pro baseballového fanouška se stal tento sport opět středobodem vesmíru.

České fanoušky může těšit, že extraliga nabízí výborné výkony hned od prvního dne a po dvou odehraných týdnech vypadá tabulka soutěže více než zajímavě. Tedy bez překvapení na prvním místě, kde jsou Draci. Ti i přes zranění několika hráčů dokáží vyhrávat a potvrzují, že jsou hlavními favority na český titul. Navíc se dá předpokládat, že jejich forma bude ještě stoupat.

Vicemistr z Ostravy vstoupil do sezóny ve velkém stylu a Skokanům ve dvou zápasech nadělil 25 bodů. Jenže hned další víkend se vítězná mašina trochu zadrhla a Arrows si připsali prohru s Kotlářkou a také s Draky. Obě na domácím hřišti. Zdá se, že Goodman na kopci chybí víc než dost. 

Na druhé straně to letos vypadá na velké probuzení pražských týmů. Eagles opět vypadají velmi silně na pálce a bude zajímavé sledovat, jestli je v zápasech se silnými soupeři podrží také nadhoz. Kotlářka po loňském propadu nachází novou tvář a rozhodně s ní musíme počítat. Příjemným překvapením je zatím také Tempo, které má již teď na kontě 3 výhry. Tímto tempem hravě překonají metu osmi výher z minulé sezony. Zápasy pravdy s těžkými soupeři však teprve přijdou.

Zajímavá změna je k vidění v Brně. Zdá se, že pozici druhého nejlepšího týmu v moravské metropoli definitivně přebírají Hroši. Technika je na sestupu a zdá se, že menší generační díra je zpátky na druhé místo v krátké době nepustí. Na Kraví hoře však začali do týmu zapracovávat mladé hráče a ti mají klubu pomoct dostat se na příčky, které Technice v minulosti patřily.

Psali jsme...  College Baseball: Martin Zelenka had 3 HR in 2 games

Začátek sezóny rozhodně v dobrém rozmaru nepřivítal olomoucké Skokany, kteří skáčou od porážky k porážce. Pokud se jim nepovede najít ztracenou sílu, tak to klidne doskáčou až do soubojů s prvoligovými týmy. Každopádně tam zatím mají blíže, než k bojům o titul.

Ale nejenom českou extraligou je živ český fanoušek. Letos se víc než kdy předtím obrací směrem za oceán. Martin Červenka totiž vstoupil do sezony v dresu Bowie Baysox, což je druhá farma Orioles a rozhodně si nevede špatně. Do sezóny Martin vstoupil jako uragán a dělá nám ohromnou radost. Pokud by mu forma vydržela, tak se letos rozhodně podívá minimálně do Triple-A. A ani ta Major League už není tak daleko. Ale za mořem máme také další zástupce. Další dva Martinové (Mužík a Červinka) řádí v univerzitní lize v dresu Wake Tech Univerzity a vypadá to, že Martin Mužík se zapíše do historie klubu velkými písmeny. Honza Nebenführ také na sebe upozorňuje solidními výkony za Arizonu. Po jejich návratu domů, se tak kvalita extraligy zvedne ještě o nějaký stupínek výš.

Každopádně, sezóna je dlouhá a stát se ještě může cokoliv. Je možné, že se na konci sezóny tomuto článku jenom zasměji a budu si sypat popel na hlavu. Ať tak nebo tak, baseball je konečně tady a opět nás baví. Co víc si přát.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..