ČeskoMB

Český rozhodčí bude pískat v MiLB

Česká škola baseballových rozhodčích má v Evropě velmi dobré jméno. To dokonce překročilo i hranice kontinentu a čeští sudí již působili na vrcholných akcích. Nyní si Česká republika připisuje další úspěch. Zdeněk Žídek totiž totiž jako první evropský rozhodčí podepsal smlouvu v Minor League. Aktuálně má podepsaný kontrakt s Gulf Coast League (level Rookie ball), ale jak sám Zdeněk říká, je možné, že si letos zapíská i vyšší soutěže.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený Baseball Czech (@baseballczech),

“Do začátku sezony je ještě hodně času a může se to změnit,” doplnil naše informace Zdeněk.  “V short-season je v současné době 22 volných míst, a to ještě před spring training, kde se čekají další posuny. Takže spíš říkám: čeká mě krásná sezona někde v MiLB, v Rookie nebo Single A- short season.”

Pískat zápasy budoucích hvězd MLB se jen tak někomu z našich končin nepovede a také pro Zdeňka to mnoho znamená. “Je to pro mě splněný sen, motivace do další práce a obrovská příležitost pro český baseball,” dodal mladý český rozhodčí. “Budu mít možnost dostávat informace o dění v profesionálním baseballu (zejména po technické stránce) z první ruky. Pokud bude vůle, budu mít možnost moje zkušenosti a znalosti předat rozhodčím u nás.”

Zdeněk Židek však ještě nedávno sbíral úspěchy na menších hřištích, protože se věnoval pískání softballu. V něm rozhodoval mnoho významných mezinárodních turnajů (např. 2015 MS Juniorek v Oklahoma City, 2016 Světový pohár žen v Oklahoma City, Mistrovství Kanady mužů do 21 let v Tavistocku, ON. V roce 2017 pak MS Juniorek v Clearwater, Fl – finále na 1. metě). Přechod na velké hřiště mu ale zjevně nedělá problémy a nyní se dostal mezi tři finalisty v kategorii Rozhodcovský objev roku 2018. Kdo toto ocenění dostane se dozvíme až po Klinice rozhodčích, ale pokud by jej získal Zdeněk, tak to rozhodně nebude překvapení.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..