Aktuality

NoE: Třebíč stále na čele, Skokani padají do 1. ligy

Víkendové zápasy Nadstavby o Extraligu přinesly odpověď na jednu otázku. Již nyní je jasné, že po čtrnácti eltech neuvidíme v nejvyšší soutěži tým Skokanů Olomouc. Ale ani další extraligisti ještě nemají nic jasné.

Třebíč Nuclears vs. SaBaT Praha 10:0, 7:9

Třebíč si stále drží první příčku v nadstavbové části nejvyšší soutěže. I přes první dvě porážky má pořád náskok dvou vítězství před ostatními týmy a výbornou výchozí pozici do posledních dvou kol. V těch hráče z Vysočiny čeká nejlepší celek První ligy Blesk Jablonec a zatím předposlední Klasik Frýdek-Místek.

O víkendu narazili hráči Nuclears na SaBaT Praha, přes který nedávno prošli do finále Českého baseballového poháru. Vzájemné měření sil těchto soupeřů letos pravidelně provází déšť a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Po počátečním zdržení a úpravách hřišť se ale nakonec podařilo odehrát oba zápasy.

Na Hvězdě v Třebíči bylo utkání od začátku do konce v režii domácích a utkání bylo ukončeno už po sedmi směnách rozdílovým výsledkem 10:0 pro Nuclears. Celý zápas byl v rukou amerického nadhazovače ve službách Třebíče Jose Florese, který pálkaře soupeře moc nepustil do hry. Sám naopak přidal homerun a v útoku ho podpořili i zbývající hráči Nuclears. Třemi hity a třemi doběhy se blýskla další zahraniční posila Trey Bridis, shodně dva úspěšné odpaly a dva stažené body si připsali Ivan Hamža a Kamil Pejchal. Dvě RBI za stažení dvou doběhů získal i nejstarší hráč Nuclears Jan Urbánek.

Také v Praze to nejdřív vypadalo na jasnou záležitost a výhru Třebíče, když se hned v první směně dostala do vedení 4:0. Klíčovým se ale ukázal pátý inning, kdy se probudili pálkaři SaBaT a odskočili týmu z Vysočiny o tři doběhy. Třebíčský útok držel na uzdě nadhazovač Rick Dijck a přestože Nuclears v osmé směně ještě snížili na 9:7, Pražané si už vítězství vzít nenechali. Na pálce byl za Třebíč nejúspěšnější Jose Flores se třemi hity, třemi doběhy a jedním staženým bodem.

Psali jsme...  College Baseball: Martin Zelenka with his first HR in NCAA D1

tisková zpráva Třebíč Nuclears


Technika Brno – Blesk Jablonec  18:15, 19:4

Sobotní dvou utkání bylo kvůli dešti přeloženo na neděli a nás jako domácí tým čekal v sobotu večer nelehký úkol v podobě úpravy hřiště, aby následující den mohla být obě utkání vůbec odehrána. První zápas se nesl v hojném počtu doběhů, celkově jich nakonec na tabuli v součtu svítilo 32. Za zmínku stojí rozhodně výkon matadora Martina Stříteckého, který si připsal další vítězný complet, hodil 170 nadhozů, a ještě se blýskl na pálce homerunem. Odpalem za plot přispěli k výhře Techniky také Mário Gottschall a Matěj Menšík. V druhém utkání již naši pálkaři jasně dominovali jak v počtu hitů, tak celkových doběhů. Na nadhozu se jako první představil vele-zkušený Roman Mráz, který dokázal soupeře udržet po dobu tří směn a zbytek zápasu pak dohazoval neméně zkušený Michal Kočí. Další homerun do sbírky si připsal opět Matěj Menšík, kterému se oba zápasy pálkařsky vydařily na výbornou.

tisková zpráva Technika Brno


Klasik Frýdek-Místek – Skokani Olomouc  17:14, 12:9

Do Frýdku-Místku přišli zabojovat o svou poslední šanci na udržení v Extralize baseballisté Skokanů Olomouc. Jenže proti vítězi základní části 1. ligy se jim vůbec nedařilo a ve městě s pomlčkou si připsali dvě prohry. Domácí se mohli v prvním utkání opřít o hráče se zkušenostmi z Extraligy (Tomáš Míček, Martin Drong, Jakub Kaplan), kteří táhli jejich ofenzivu. Ve druhém duelu dopadl souboj nadhazovačů Jakub Kaplan vs. Justin Woods mnohem lépe pro domácího hráče. Klasik tak Olomouc definitivně poslal do 1. ligy a stále živí malou naději na postup do Extraligy.


Olympia Blansko – Sokol Hluboká 3:4, 5:6

Hluboká se v posledních zápasech proti extraligovým celkům dokázala nahecovat. Nejdříve jednou porazila Třebíč, aby v uplynulém týdnu dvakrát porazila Blansko. díky tomu se vyšvihla již na třetí místo tabulky. Naopak Blansko je aktuálně mimo první čtyřku, která zaručuje účast v Extralize pro rok 2020.

Psali jsme...  EXL: Eagles Praha posílí japonský nadhazovač

Tabulka Nadstavby o Extraligu

   W   L   %   GB   BA   ERA   SKÓRE 
Třebíč Nuclears 8 2 0.800 0 0.305 2.42 72:46
Technika Brno 6 4 0.600 2 0.306 4.85 87:53
Sokol Hluboká 6 4 0.600 2 0.283 4.73 78:81
SaBaT Praha 6 4 0.600 2 0.239 5.7 57:65
Olympia Blansko 5 5 0.500 3 0.243 3.97 54:48
Blesk Jablonec 5 5 0.500 3 0.331 7.64 93:101
Klasik Frýdek-Místek 4 6 0.400 4 0.306 6.89 88:79
Skokani Olomouc 0 10 0.000 8 0.246 7.61 55:111

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..