ČeskoMB

Padne ve finále Extraligy rekord soutěže?

Letošní finále české baseballové Extraligy se po dlouhých pětadvaceti letech odehraje bez brněnských Draků. Kromě toho se možná dočkáme další změny po více než osmnácti letech.

Od roku 2001 totiž drží rekord Extraligy v počtu hitů za sezonu (základní část+playoff) Martin Čuta, jenž oblékal dres Techniky Brno. Ten před osmnácti lety zaznamenal 77 úspěšných odpalů. Jak upozorňuje na svém facebookovém profilu server baseball-stat.cz, tak letos evidujeme dva hráče, kteří můžou jeho rekord překonat. Tím prvním je Martin Hejma z Eagles Praha, který vstupuje do finálové série se ztrátou dvou hitů. 71 hitů má aktuálně na svém kontě ostravský Terrell Joyce. Oba patří mezi znamenité pálkaře a je velmi pravděpodobné, že po skončení Czech series poznáme novou hodnotu této statistiky.

Zajímavé také je, že velmi blízko překonání byl také pálkař brněnských Draků Zach Wilson. Tomu k vyrovnání rekordu chyběl jeden hit. Protože již pro Draky sezona skončila, tak Wilson přišel o možnost zapsat se do knihy baseballových rekordů.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Czech baseball won 3 awards from WBSC Europe

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

2 komentáře: „Padne ve finále Extraligy rekord soutěže?

  • Rekord padl, nikde nevidím žádný článek o tom! 🙂

    Reagovat
    • Děkuji za upozornění. Jdu na to 🙂

      Reagovat

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..