ČeskoMB

Další dobrý výkon na výhru proti Itálii nestačil

Po dobrém výkonu a prohře s Nizozemskem čekal na výběr Mikea Griffina další náročný soupeř – domácí Itálie. Češi věděli, že v případě prohry se jejich šance na postup na Olympiádu podstatně sníží.

Český tým vstoupil do zápasu výborně, když Martin Schneider zaznamenal dvoumetový odpal. O chvíli později jej pak pro úvodní doběh stáhl Martin Červenka.

Italové ale dokázali v dohrávce zásluhou sebeobětovacího odpalu zkušeného Chrise Colabella vyrovnat.

Chris Colabello v zápase ukázal, že mu nadhozy českého startéra Radima Chrousta sedí a ve třetí směně proti němu zaznamenal další daleký odpal. Tentokrát ale míč letěl až za plot a znamenal tři doběhy soupeře.

V páté směně dokázali Češi dostat dva běžce na mety, ale Italové si v obraně pomohli zahranou Double Play a nedovolili českým baseballistům přidat další doběhy. V dohrávce se pak dostali na metu první dva italští pálkaři a Chris Colabello měl potřetí v zápase dva běžce bez jediného outu. Protože se předtím proti Radimovi Chroustovi dvakrát prosadil, tak Mike Griffin sáhl ke střídání a do hry šel Petr Minařík. Na toho Colabello recept nenašel a odpálil míč pouze do double play. Naneštěstí Mazzanti o chvíli později dokázal stáhnout pátý bod italského výběru.

Také v šesté směně čeští baseballisté dokázali dostat na mety dva hráče, ale i v tomto případě si soupeř pomohl double play.

I do sedmé směny vstoupili čeští hráči velmi dobře, když se na mety dostali dva Martinové – Mužík a Červinka. Tím vyhnali z kopce italského startéra Angela Palumba. Nicholas Pugliese pak dokázal vyřadit první dva pálkaře strikeoutem, aby následně daroval metu zdarma dalšímu Martinovi (Schneiderovi). Matěj Hejma tak měl plné mety při dvou outech. Za stavu 3-1 se opřel do odpalu, ale míč dokázali Italové zachytit ze vzduchu ve vnějším poli.

Psali jsme...  EXL: Keibert Petit posílí pražskou Kotlářku

Do osmé směny poslali trenéři českého výběru na kopec nového nadhazovače. Jan Tomek musel řešit těžkou situaci, když Italové obsadili všechny mety při jednom outu. Spolu s obranou tuto situaci zvládl na výbornou a žádný další doběh soupeři nepovolil. Bohužel v deváté směně již Češi další doběh nepřidali a navzdory dobrému výkonu si připisují další prohru.

Po prohře jsou šance na postup na Olympijské hry do Tokia minimální. Každopádně čeští hráči opět ukázali, že dokáží skvěle konkurovat profesionálním baseballistům. Další šanci na vítězství budou mít Češi v pátek od 14:30, kdy nastoupí proti Jižní Africe.

Tým R H E LOB
CZE 1 10 0 9
ITA 5 9 1 6
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..