MBOstatní

Japan Series: Fukuoka vyhrála i druhý zápas série

V neděli pokračovala finálové série japonské NPB dalším utkáním. A opět byl dlouho k vidění souboj nadhazovačů.

Největší hvězdou zápasu byl startér Fukuoky Rei Takahashi. Ten dlouhých šest směn nepovolil pálkařům Giants ani jeden hit. Nakonec vydržel na kopci sedm směn a Giants proti němu zaznamenali pouze jeden úspěšný odpal.

Nezaostával ani startér Yomiuri Giants C.C. Mercedes. Ten za své působení v utkání povolil také pouze jeden hit. Naneštěstí pro hosty musel být vystřídán po šesti směnách kvůli problémům se svalem na noze. v té době měl na svém kontě jenom 76 nadhozů. Za stavu 0-0 se do hry dostaly oba bullpeny. A svou úlohu lépe zvládl ten domácí.

Až v sedmé směně se diváci dočkali prvních doběhů, když Nobuhiro Matsuda odpálil tříbodový homerun. Další dva homeruny v osmé směně pak poslaly domácí do vedení 6-0. Giants sice v deváté směně dokázali zahrozit a stáhli tři doběhy, jenže to jim na výhru nestačilo.

Fukuoka tak vyhrála i v druhém utkání a je na dobré cestě obhájit titul v NPB. Série se teď přesouvá do Tokia, kde se odehrají minimálně další dva zápasy v legendárním Tokyo Dome.  Třetí utkání je naplánované na úterý v 11:15 CET.

2. zápas 1 2 3   4 5 6   7 8 9   R H E
Yomiuri 0 0 0   0 0 0   0 0 3   3 4 1
Fukuoka SoftBank 0 0 0   0 0 0   3 3 x   6 7 0

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Angel Vilchez returns to Kotlářka Praha

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..