MBMLB

Washington zvítězil i v druhém utkání ALCS

V sobotu pokračovalo finále Národní ligy mezi St. Louis Cardinals a Washington Nationals druhým zápasem. Domácí Cardinals potřebovali zvítězit, pokud nechtěli nechat Nationals utéct do dvouzápasové výhody.

Oba týmy na kopci nasadili zkušené nadhazovače. Domácí vyrukovali s Adamem Wainwrightem a hosté s Maxem Scherzerem. To slibovalo souboj nadhazovačů, což se také od začátku potvrzovalo. Na první doběh jsme si tak museli počkat až do třetí směny, kdy se solo homerunem zaskvěl Michael Taylor a poslal Washington do vedení 1-0.

To Max Scherzer se rozhodl napodobit svého spoluhráče Anibala Sancheze a také dlouho flirtoval s no-hitterem. O ten přišel až v sedmé směně, kdy jej o něj připravil Paul Goldschmidt

V osmé směně navíc baseballisté Washingtonu po dvoumetovém odpalu Adama Eatona zvýšili své vedení již na 3-0.

Na první doběh si domácí fanoušci museli počkat až do osmé směny, kdy stál nas kopci Sean Doolittle. Proti němu se na metu dostal po hitu nejdříve Paul DeJong, aby jej pak svým odpalem, který nezachytil Michael Taylor ve středním poli, stáhl Jose Martinez.

[tds_note]Zajímavosti zápasu:

  • Než odpálil hit Paul Goldschmidt, tak tím ukončil 62 stavů na pálce hráčů Cardinals bez hitu. To je nejdelší série v playoff v historii.
  • V prvním a druhém utkání ALCS 2013 zaznamenali startéři Tigers pět směn bez umožněného hitu. O šest let se to povedlo znovu a stejně jako v roce 2013 se o to postarala dvojice Sanchez-Scherzer. Deja Vu.
  • Při současném systému sérií ligového finále, pokud některý tým zvítězil dvakrát na hřišti soupeře, tak v 88% případů postoupil do Světové série.
  • Nationals jsou prvním týmem Národní ligy od roku 2012, který ve dvou po sobě jdoucích utkáních playoff soupeři povolil 3 a méně hitů. Naposledy se do před sedmi lety povedlo baseballistům Cincinatti Reds. [/tds_note]
Psali jsme...  EXL: Hrochy Brno posílí nadhazovač se zkušenostmi z MLB a NPB

Devátou směnu uzravřela dvojice Patrick CorbinDaniel Hudson, aniž by domácím povolila úspěšný dopal. Washington tak zvítězil i v druhém utkání na hřišti soupeře a výrazně vykročil k postupu do Světové série. 

2. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Washington NationalsWashington Nationals 0 0 1 0 0 0 0 2 0   3 7 0
St. Louis CardinalsSt. Louis Cardinals 0 0 0 0 0 0 0 1 0   1 3 0

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..