MBOstatní

Dominikánská republika porazila Nizozemsko rozdílem

Nepříliš dobře začalo druhé utkání na Premier 12 pro Dominikánskou republiku. Ta totiž po první směně prohrávala s Nizozemskem 0-3, když se o tři doběhy postarali svými homeruny Roger BernadinaChadwick Tromp. Jenže hráči Nizozemského království nedokázali své vedení udržet.

Dominikánci totiž dokázali skórovat ve všech nadcházejících směnách a ve čtvrté směně dokonce otočili skóre ve svůj prospěch po dvoumetovém odpalu Celestina. To již byl na kopci evropského celku Orlando Yntema, jenž nahradil startujícího Jurrjense. Celestino byl nakonec mužem čtvrté směny, když v dohrávce parádním zákrokem ve vnějším poli zabránil Nizozemcům doběhnout pro vyrovnávající bod.

Skáza úřadujícím Mistrů Evropy pokračovala i v dalších směnách, v niž Dominikánci přidali dalších 10 doběhů. Utkání tak skončilo rozdílem již po sedmé směně. Dominikánská republika si tak udržela naději na postup do finálové skupiny. Naopak Nizozemsko je ze hry o postup a navíc je skoro jisté, že se propadne i ve světovém žebříčku. V něm se jako jediná krajina z Evropy drží v první dvanáctce (aktuálně 8.).

Tým R H E
Dom. rep. 14 16 0
Nizozemsko 4 9 0

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Marek Chlup má vyřízeno hostování do Tempo Praha

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..