MBMLB

Madison Bumgarner mění dres

Nadhazovač Madison Bumgarner bude od další sezony oblékat nový dres. V neděli se totiž domluvil s Arizonou Diamondbacks na pětileté smlouvě na 85 milionů amerických dolarů.

Bumgarner tak končí své dlouhé působení v organizaci San Francisco Giants, kde je od roku 2007, kdy byl draftován jako 10. hráč celkově. Do MLB se podíval již o dva roky později ve věku dvaceti let. V nejlepší lize světa si pak vybudoval renomé jednoho z nejlepších nadhazovačů soutěže, když se San Franciscem třikrát vyhrál Světovou sérii a čtyřikrát byl nominován do All-Star týmu.

Nejpamátnější byly jeho výkony v playoff roku 2014, kdy v 52.2 odházených směnách zaznamenal ERA pouhých 1.03. Hlavně jeho výkon v sedmém utkání Světové série po dvou dnech odpočinku, kdy odházel 5 směn bez umožněného doběhu.

Ve věku 30 let stále patří mezi ty nejlepší nadhazovače a v každé rotaci by patřil mezi TOP 3. Navíc týmu přinese (pokud zůstane zdravý) kolem 200 odházených směn v základní části, což je snem každého manažera. Dá se říct, že v Arizoně bude TOP nadhazovačem v rotaci, která kromě něj zahrnuje čtveřici Robbie Ray, Mike Leake, Merrill KellyLuke Weaver.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  MLB: Athletics budou příští tři roky hrát v Sacramentu

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..