MBMLB

MLB chce využít moderní technologie, aby zabránila podvádění

Poslední dva skandály s krádežemi signálů v podání Houston Astros a Boston Red sox přiměly vedení Major League Baseball, aby se začala vážněji a intenzivněji zabývat tím, jak těmto podvodům zabránit. A zdá se, že jedinou možností bude využití moderních technologií.

Podle Hannah Keyser z Yahoo Sports již MLB pracuje na vývoji technologie, která pomůže v domlouvání catcherům s nadhazovači přímo na hřišti. a již v průběhu spring Training chtějí zástupci soutěže na toto téma mluvit se smaotnými hráči a případně od nich nasbírat podněty.

Mezi vyvíjenými prototypy mají být nositelné generátory náhodných čísel, které by pomáhaly šifrovat signály. Mluví se o možnosti, že by catcher přímo mohl dávat nadhazovači světelné signály do zařízení na kopci, které by viděl pouze nadhazovač. Jendou z variant je tkaé, že by signály mohl hráčům dávat přímo manažer z dugoutu. Nadhazovači a cactheři by tak v průběhu zápasu nosili na uchu naslouchací zařízení.

Každopádně liga musí problém s kradením signálů řešit. Jak ukázaly poslední problémy, tak paranoia zástupců jendotlivých mužstev z posledních sezon byla oprávněná. A jak někteří novináři připouští, Astros a Red Sox rozhodně nemuseli být jediní, kdo nelegálním způsobem kradl signály. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Začíná nová sezóna MLB. Bude to opět Rok Shoheie Ohtaniho

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..