MBMLB

MLB zveřejnila změny pravidel pro tuto sezonu

Major League Baseball zveřejnila změny pravidel, které začnou platit od této sezony. Ty byly schválené hráčskou asociací a tudíž nic nebrání tomu, aby byly zavedené do soutěže. O všech jsme v minulosti postupně informali, pojďme si je proto shrnout.

Velmi důležitou změnou je nové pravidlo, které přikazuje nadhazovačům, že musí stát minimálně proti třem pálkařům nebo do konce směny. Pravidlo bude platné již v průběhu Spring Training od 12. března.

Rozroste se také aktivní soupiska z dvaceti pěti hráčů na 26. V září již nepůjde rozšířit soupisku na 40 hráčů, jak tomu bylo v minulosti, ale pouze na 28. To snižuje šance hráčům z farmářských mužstev, aby se podívali do A-týmu.

V průběhu sezony navíc můžou mít týmy na soupisce 13 nadhazovačů, po 31. srpnu 14. Do tohoto limitu se nezapočítávají hráči, který v předešlé sezoně naskočili alespoň do dvaceti utkání na pozici suplujícího pálkaře a měli v zápase minimálně 3 stavy na pálce (k tomu min. 20 odházených směn). Ti budou mít statut dvoucestných hráčů a budou mimo limit nadhazovačů. To platí i o případném 27. hráči na soupisce pro dvojzápasy.

Poziční hráči nebudou moct nadhazovat do deváté směny, pokud tým nebude prohrávat nebo vyhrávat alespoň o 6 doběhů.

Na listinu zraněných hráčů budou nyní týmy muset zapsat nadhazovače nově nikoliv na 10 dní ale na 15.

Manažeři budou mít nyní čas na rozhodnutí, jestli si vezmou výzvu na prozkoumání herní situace zkrácený z třiceti sekund na 20.

 

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Petr Baroch: Začínali jsme s šesti dětmi

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..