MBMLB

Největší hráčská naděje každého celku MLB (11-20)

Dnes pokračujeme dalším dílem nové třídílné série článků o největších hráčských nadějích jednotlivých klubů MLB. Nyní přichází na řadu druhá desítka (řazeno abecedně).

Největší hráčská naděje každého celku MLB (1-10)

Houston Astros: Alex Bregman

Embed from Getty Images
Vybrat v týmu Astros někoho jiného, než Alexe Bregmana by bylo přinejmenším pošetilé. Kvality mladého baseballisty si plně uvědomují i v klubu a proto Bregmanovi loni nabídli prodloužení smlouvy o pět let a 100 milionů dolarů. Bregman i nadále potvrzuje, že nebyl dvojkou draftu 2015 náhodou. V loňském roce pálil s průměrem .296 a zaznamenal 41 homerunů. Bregman je tak jednou z největších mladých hvězd MLB.

Kansas City Royals: Adalberto Mondesi

Embed from Getty Images
Kansas City sice neprožili povedenou sezonu, ale pohled na formu dává fanouškům naději. Vždyť v systému jsou hráči jako Bobby Witt Jr., Brady Singe, Jackson Kowar nebo Daniel Lynch. V loňském roce v MLB již pravidelně na pozici spojky nastupoval Adalberto Mondesi a byl příjemným zjevem na soupisce Royals. Udivoval hlavně svoji rychlostí a má na svém kontě 43 ukradených met. Dynamit v nohách ukazoval i po odpalech a desetkrát si doběhl až na třetí metu. Pokud zapracuje ještě na pálce, tak v něm Royals našli poklad.

Los Angeles Angels: Shohei Ohtani

Embed from Getty Images
V uplynulém roce jsme sice Ohtaniho kvůli prodělané operaci lokte neviděli na kopci Angels, ale fanouškům se ukazoval alespoň na pálce, kde naskakoval jako DH. Sezonu pak ukončil se 110 hity a osmnácti homeruny. Letos by se měl opět vrátit i na kopec a může potvrdit, že se o něm ne nadarmo mluví jako o japonském Babe Ruthovi.

Los Angeles Dodgers: Walker Buehler

Embed from Getty Images
Možná mnohé překvapíme, když u Dodgers nevybereme Codyho Bellingera. Jenže Walker Buehler může být pro klub mnohem důležitějším hráčem, než tomu bylo v uplynulých letech. Dodgers totiž musí nahradit Hyun-Jin Rya, jenž již v klubu není. Clayton Kershaw v posledních třech sezonách ani jednou neodházel 200 směn. Rich Hill je již také pryč. A právě Buehler by se tak měl stát jedničkou rotace Dodgers v nadcházejících letech. Své kvality potvrdil v obou předchozích sezonách. Navíc loni zlepšil i kontrolu nadhozů a jeho průměr darovaných met zdarma klesl z 2.4/BB9 na 1.8/BB9.

Psali jsme...  Češi na Američany nestačili a zahrají si o bronz

Miami Marlins: Brian Anderson

Embed from Getty Images
Miami Marlins jsou klubem v přestavbě a tak v jejich sestavě najdeme mnoho mladých nadějí. Jedným z klíčových hráčů Marlins pro následující roky by měl být právě Anderson. Ten loni ukazoval velmi dobrou obranu na třetí metě a navíc se postupně zlepšuje i na pálce. V uplynulých dvou sezonách byla jeho WAR 7.7 a byl tak jedním z nejužitečnějších hráčů Marlins. Abychom si ale udrželi otevřena zadní vrátka, tak pokud by Anderson nepotvrdil naše očekávání, tak v klubu stále mají Sandyho “Koufaxe” Alcantaru.

Milwaukee Brewers: Keston Hiura

Embed from Getty Images
Brewers Hiuru vytáhli do MLB loni koncem června a již v srpnu mu patřila pozice cleanup hittera. Na pálce totiž tento mladík ukazuje velmi slibný potenciál. Vždyť považte: .329/.407/.681, 19 homerunů v 57 utkáních v Triple-A a .303/.368/.570, 19 homerunů v 348 at-bat v MLB. Mezery však stále má v obraně, kde se musí zlepšit.

Minnesota Twins: Jose Berrios

Embed from Getty Images
Do finálové trojky se z týmu Twins do našeho výběru dostali Max Kepler, Jorge Polanco a Jose Berrios. Možná proto, že jsem posledně jmenovaného měl loni ve svém fantasy týmu, tak mu dávám přednost i z této trojice. Berrios byl v posledních dvou sezonách nominován do All-Star Game a loni v 200 odházených směnách zaznamenal 195 strikeoutů a ERA 3.68. Twins mají velmi talentovanou a silnou pálku, ale o to víc potřebují kvalitu na kopci. Obzvlášť pokud chtějí uspět v playoff. A to jim Berrios může dát.

New York Mets: Pete Alonso

Embed from Getty Images
Uvažovat bychom u Mets mohli i nad Jeffem McNeilem, který má v MLB pálkařský průměr .321. Ale nakonec jsme vybrali loňského rekordmana Peta Alonsa. Ten by mohl být jednou z hlavních tváří Mets v následujících letech.

Psali jsme...  Český baseball získal 3 ocenění WBSC Europe

New York Yankees: Gleyber Torres

Embed from Getty Images
Gleyber Torres ve svých třiadvaceti letech patří mezi největší naděje slavného klubu do budoucna. Důležité však bude, aby zůstal zdráv. Yankees jej ve vnitřním poli budou potřebovat. Navíc jeho služby mají zajištěné až do roku 2024.

Oakland Athletics: Matt Chapman

Embed from Getty Images
Pokud se baseballových novinářů budete ptát na nejlepší třetí metu v MLB, tak dostane obvykle dvě odpovědi. Nolan Arenado nebo Matt Chapman. Hlavně o druhém jmenovaném se dá říct, že je jedním z nejméně doceněných hráčů soutěže. A to i navzdory tomu, že v posledních dvou letech získal Zlatou rukavici. Dovolím si říct, že Chapman má velkou zásluhu na tom, že se Oakland v posledních dvou letech dostal do playoff. Chapman měl v obou sezonách WAR vyšší než 6.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..