MBOstatní

Nikaragua se zlobí na CBPC a požaduje zpátky peníze

Den po oznámení, že v příštím roce bude na Caribbean Series opět pozvána i Kolumbie s Panamou, přišly velmi hlasité nesouhlasné hlasy z Nikaragui. Ta vyzvala Karibskou baseballovou konfederaci (CBPC), aby jim vrátila peníze, které do ní za posledních 15 let poslala.

Svůj nesouhlas Nikaragua opřela o několik bodů. Za prvé se opírají o prohlášení CBPC, která původně oznámila, že šestým účastníkem Caribbean Series, tak jej nahradí vítěz Turnaje Serie Latinoamericana. V posledním ročníku však zvítězilo Mexiko, které již zastoupení na turnaji má. Ve finále však porazilo nikaragujského mistra Leones de Leon. “Očekávali jsme tedy, že obdržíme pozvánky na turnaj. K našemu velkému překvapení však CBPC zaslalo pozvánku Panamě,” nechal se slyšet předseda nikaragujského svazu Pancasán Arce.

Dále Nikaragua upozorňuje, že jsou nejúspěšnější účastník Serie Latinoamericana, kde získala 4 prvenství. Kolumbie jenom dvě. A v neposlední řadě pan Arce pro španělskou verzi Espn zmínil, že nikaragujská liga je stabilní a posledních 15 let se hraje bez jakýchkoliv problémů. Naopak kolumbijská znovu vznikla před letošní sezonou a hrály ji 4 kluby. Na konci sezony však v soutěži zůstaly pouze dva, když dva týmy v po pár týdnech z ligy odstoupily.

Český fanoušek bude mít nikaragujský baseball spjatý hlavně s kvalifikaci na World Baseball Classic v Mexiku, kde kontroverzní rozhodnutí rozhodčího přispělo k výhře Nikaragui a zhatilo české šance na postup.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Hluboká představila letošní posily

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..