MBMLB

TOP 10 nejlépe placených hráčů v MLB v sezoně 2020

Spolu se začátkem jarní přípravy se můžeme podívat také na nejlépe vydělávající hráče letošní sezony Major League. Nikoho určitě nepřekvapí jméno na prvním místě. Zajímavé je, že v top desítce najdeme hned sedmičku nadhazovačů.

10. Clayton Kershaw, Los Angeles Dodgers

Clayton Kershaw © Arturo Pardavila III, CC BY 2.0

Plat 2020: 31 000 000$

Clayton Kershaw zatím nesplnil to, co od něj fanoušci Dogers očekávají nejvíce, a to je titul v nejlepší lize světa. Letos by se to ale týmu z Los Angeles mohlo povést a dvatřicetiletý baseballista by mohl naplnit očekávání. Dodgers by se tak jeho tříletá smlouva na 93 milionů dolarů, která začala platit v minulé sezoně, rozhodně vyplatila.

8. David Price, Los Angeles Dodgers/Manny Machado, San Diego Padres

Plat 2020: 32 000 000$

Embed from Getty Images

Na sdíleném osmém místě najdeme dva hráče, u kterých mnozí fanoušci nesouhlasí s výší jejich výdělku. David Price v loňském roce chvíli marodil se zraněním a po návratu zaznamenal 7 výher a 5 proher a ERA 4.28. Od nadhazovače, který vydělává přes 30 milionů čekáte mnohem víc.

© https://www.flickr.com/photos/keithallison/

Manny Machado se po roce 2018 nechal slyšet, že kývne na nejvyšší nabídku, kterou dostane. Ta nakonec přišla ze San Diega, kde se upsal až do roku 2028. Jenže následně přišla jeho nejhorší sezona v MLB, když jeho pálkařský průměr byl pouhých .256. Aby ještě Padres nelitovali, že mu dali smlouvu na 300 milionů dolarů.

7. Justin Verlander, Houston Astros


Justin Verlander © Keith Allison, licence CC BY-SA 2.0

Plat 2020: 33 000 000$

Justin Verlander loni ukazoval, že si zaslouží každý dolar, který mu Astros vyplácejí. Sezonu ukončil s ERA 2.58, 300 strikeouty a 0.803 WHIP. To mu stačilo na 21 výher, 6 proher a zisk druhé Cy Young Award v kariéře. Pouze v playoff to nebylo úplně ono. Verlander zaznamenal pouze 1 výhru a 4 prohry s ERA 4.33.

Psali jsme...  Jakub Malík pravděpodobně odehraje poslední kompletní sezónu v Extralize

4. Noland Arenado, Rockies / Stephen Strasburg, Nats / Zack Greinke, Astros

Plat 2020: 35 000 000$

Zack Greinke v zápase Světové série © Houston Astros

Hned trojice hráčů si letos přijde na pětatřicet milionů dolarů. Tím první je Zack Greinke, který svou smlouvu podepsali před čtyřmi lety ještě s Arizonou a stal se tak nejlépe placeným hráčem soutěže. To už nyní neplatí. Před sebou však má stále dva roky stávající smlouvy.

Stephen Strasburg nadhzazuje v zápase č. 6 Světové série 2019 © MLB Japan

Stephen Strasburg otevřel letošní offseason podpisem sedmileté smlouvy, která mu zaručuje 35 milionů dolarů ročně. Tyto peníze si vysloužil tím, že dovedl Nationals k historickému triumfu ve Světové sérii a sám si odnesl ocenění pro nejužitečnějšího hráče.

Nolan Arenado © jenniferlinneaphotography, licence CC BY 2.0

Když Nolan Arenado loni v únoru podepsal osmiletý kontrakt na 260 milionů dolarů, tak jeho roční výdělek byl nejvyšší mezi pozičními hráči. Sedminásobný vítěz Zlaté rukavice, pětinásobný účastník All-Star Game a čtyřnásobný vítěz Silver Slugger si tyto peníze rozhodně zaslouží.

3. Max Scherzer, Washington Nationals

Max Scherzer © Twitter/MLBJapan

Plat 2020: 35 920 616$

Max Scherzer se loni posedmé v řadě umístil v TOP 5 hlasování o Cy Young Award. Loni mu za služby Nationals platili přes 37 a půl milionů dolarů a Max si rozhodně zasloužil každý jeden z nich. Pokud bude pokračovat ve svých výborných výkonech, tak si ještě po sezoně 2021 může vyjednat zajímavou krátkodobou smlouvu. Jestli tedy aktuálně pětatřicetiletý hráč bude pokračovat v kariéře.

2. Gerrit Cole, New York Yankees

Gerrit Cole © Twitter/Astros

Plat 2020: 36 000 000$

V našem nedávném článku jsme zmiňovali, že Gerrit Cole loni překonal rekord legendárního Nolana Ryana v poměru strikeoutů/met zdarma. Kromě toho vytvořil nový rekord odházených směn v řadě s minimálně jedním strikeoutem, když jej natáhl až na číslo 73. I proto mu budou Yankees vyplácet 36 milionů dolarů až do jeho sedmatřiceti let.

Psali jsme...  College Baseball: Padyšák back in the game. Pospíšil has his first homeruns

1. Mike Trout, Los Angeles Angels

Mike Trout © Keith Allison, licencováno CC BY-SA 2.0

Plat 2020: 37 666 666$

Na prvním místě žebříčku je po právu aktuálně nejlepší baseballista světa Mike Trout. Ten loni podepsal s Angels dlouhodobý dvanáctiletý kontrakt na 426,5 milionů dolarů, který skončí v roce 2030, kdy bude mít Trout 39 let. Budoucí člen baseballové Síně slávy si jej rozhodně zaslouží. Ale slušelo by mu, kdyby Angels dovedl k vítězství ve Světové sérii.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..