MBOstatní

ME Baseball5: Vítězem Francie, Česko na 12. místě

Třetí a finálový den Mistrovství Evropy Baseball5 v litevském Vilniusu již přinesl pouze zápasy o umístnění. Prvním Mistrem Evropy v historii se stala Francie. Česká republika skončila na dvanáctém místě.

A právě zápasy o 11. místo mezi Českou republikou a Belgií začal nedělní program. Češi bohužel nedokázali na svého soupeře vyzrát a v prvním duelu podlehli 6-16 po čtyřech směnách a ve druhém 0-5. S úvodním evropským šampionátem se tak rozloučili na dvanáctém místě.

Před polednem došlo i na souboje o medaile. Nejdříve se utkali o bronz Rusko s Itálií. Celá série se nakonec nesla v dominanci Rusů, kteří v prvním utkání porazili Italy13-3 po čtyřech směnách a ve druhém jim nepovolili ani jeden doběh, když zvítězili 5-0. Po zásluze si tak z Mistrovství Evropy odnáší bronzové medaile.

Finálová série mezi Francii a Litvou slibovali skvělou podívanou. Oba celky celý turnaj ukazovaly, že mají výborně trénované hráče, kteří se této disciplíně dlouhodobě věnují (to by se ale dalo říct klidně o celé první šestce). A potvrdil to první zápas, který přinesl fantastickou ofenzivní podívanou. Francie nakonec zvítězila 20-10 po čtyřech směnách, když ve čtvrté směně dokázala stáhnout 12 bodů. S třiceti doběhy tak oba celky vytvořily nový rekord Mistrovství Evropy.

Litevci tak museli ve druhém utkání zabrat a zpočátku se soupeřem drželi krok. Jenže Francie pak zabrala a ukázala, že v Evropě je momentálně v Baseball5 jednoznačně nejlepší zemí a zvítězila opět rozdílem 12-1. Francouzi si tak odváží zlato, stříbro zůstalo v Litvě. Oba finalisté se kvalifikovali na letošní Mistrovství světa v Mexiku.

Konečné pořadí ME Baseball5 2020:

  1. Francie
  2. Litva
  3. Rusko
  4. Itálie
  5. Nizozemsko
  6. Bělorusko
  7. Izrael
  8. Rumunsko
  9. Bulharsko
  10. Estonsko
  11. Belgie
  12. Česká republika
  13. Moldávie
  14. Lotyšsko
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..