MBMLB

MLB: Scott Boras navrhuje hrát Světovou sérii o Vánocích

Nejlepší baseballová liga světa severoamerická MLB stále vyhlíží start nové sezony, jehož termín je kvůli světové pandemii koronaviru Covid-19 stále nejistý. Mnozí se proto dohady, jestli se vůbec odehraje sezona v plném formátu (čili 162 utkání pro každý tým), nebo ne.

Mnoho fanoušků, hráčů i funkcionářů si přeje, aby tomu tak bylo. Jedním z návrhů, pro který se hlasitě vyjadřují, je varianta odehrání mnohých sérií formou dvojzápasů na sedm směn v jeden den. Ve hře je ale také zkrácená sezona, v niž by každý tým odehrál menší porci utkání.

S velmi zajímavou myšlenkou přišel hráčský agent Scott Boras, který zastupuje mnoho velkých jmen soutěže. Ten se nechal slyšet, že by měla MLB odehrát plnou porci zápasů. S tím, že by se jen celý program posunul a Světová série by se tak hrála o Vánocích. V tomto případě by však mohlo být proti počasí, když v listopadu a v prosinci velké množství stadionů pokrývá sněhová vrstva. Boras však navrhuje, aby se v tomto případě hrálo na neutrálních stadionech. Tedy těch, které mají střechu, nebo jsou v oblasti, kde panuje přijatelnější podněbí. V úvahu by tak připadala Arizona, Kalifornie nebo Florida. MLB by tak měla celkem 11 stadionů, na kterých by se mohlo odehrát celé playoff.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Arrows Ostrava posílí Gottschall s Mánkem

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..