MBOstatní

KBO: Machado táhne Giants

Lotte Giants vedou tabulku KBO. Kdo nesleduje jihokorejskou ligu dlouhodobě a dostal se k této soutěži teprve nyní, když se toho moc nehraje, tak mu na první větě článku nepřijde nic divné. Jenže pro fanoušky Giants je to velká událost. Jejich tým totiž nebyl na prvním místě tabulky KBO již více než 6 let. Navíc jako jediný tým zatím nepoznali hořkost prohry. A ve svém středu mají nového hrdinu – Dixona Machada.

Venezuelský hráč ještě v minulém roce působil na farmě Chicaga Cubs v Iowě, ale vedení týmu nepřesvědčil, aby mu dalo šanci v hlavním týmu. Pro osmadvacetiletého hráče to znamenalo, že nepřidal další start ke svým 172, které v MLB zaznamenal v dresu Detroit Tigers. Navíc tím, že zůstal celý rok na farmě, tak si vydělal jen něco málo přes 10 000 dolarů. I to možná bylo důvodem, proč si plácl s vedením jihokorejského celku Lotte Giants, který mu i s podpisovým bonusem nabídl milion dolarů. A jak ukázal první týden soutěže, zdá se, že to byla velmi dobrá investice.

Machada při příchodu do Jižní Koreje předcházela pověst výborného hráče v defenzívě. Na pálce patřil spíše k lehkému nadprůměru. Rozhodně o něm ale nemůžeme říct, že by byl silovým pálkařem. Vždyť v 172 zápasech MLB zaznamenal “pouze” 2 homeruny. Loni v Triple-A sice odpálil za plot 17 míčů, což bylo jeho kariérní maximum. V mnohém se to však přičítalo tomu, že se na této úrovni začaly používat stejné míče, jako v MLB a ty, jak ukazují statistiky, létají dále. Jenže ani v KBO evidentně Machado ze své chuti pálit míče daleko nic neztratil. Hned v prvním týdnu odpálil 3 homeruny a fanoušci Giants v něm našli novou hvězdu týmu.

Psali jsme...  EXL: Arrows přepsali historii. Kotlářka má první výhru

Dixon Machado nyní okouzluje nejen skvělou defenzivou na spojce Lotte Giants. V ofenzivních statistikách soutěže je aktuálně první ve statistice homerunů. Společně s Prestonem Tuckerem a Dong-Min Hanem jich mají shodně po tři. S osmi staženými body mu patří třetí příčka v KBO.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..