MBOstatní

NC Dinos vytvořili nový rekord KBO

Jihokorejská baseballová liga KBO jde rychlým tempem dopředu a všechny týmy mají odehraných minimálně 20 utkání. Na čele je aktuálně celek NC Dinos patřící herní developerské společnosti NCSoft. Dinos se můžou pochlubit fantastickou formou, když z úvodních dvaceti duelů prohráli pouze třikrát a mají 85 procentní úspěšnost. Tak dominantně zatím v historii KBO nikdo do sezony nevstoupil.

Sedmnáctou výhru NC Dinos zaznamenali ve čtvrtek, kdy dokázali otočit duel proti Kiwoom Heroes. A Dinos nejsou v čele soutěže náhodou. Žádný jiný tým soutěže nemá na svém kontě víc doběhů, nebo méně umožněných doběhů, než dosavadní suverén. V sestavě Dinos sice najdeme tři cizince, ale nejsou to oni, kdo jsou největšími hvězdami týmu. Až překvapivě dominantní je letos na kopci Chang-mo Koo, který naskočil do čtyř utkání, ve kterých povolil pouze 2 doběhy.

S úspěšností .850 po dvaceti odehraných duelech tak NC Dinos v historických statistikách přeskočili dosavadního rekordmana mužstvo Binggrae Eagles (dnešní Hanwha Eagles), kteří v roce 1992 měli po stejné porci utkání úspěšnost .842. Nakonec Eagles ovládli základní část, ale ve finále podlehli Lotte Giants 1-4 na zápasy.

Na třetím místě historických tabulek najdeme s úspěšností 0.789 hned trojici mužstev – 1985 Samsung Lions; 2003 Samsung Lions; 2016 Doosan Bears.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Evropa nedokázala v prvním utkání Japonsko porazit

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..