ČeskoMB

Potvrdí Kotlářka očekávání?

V sobotu by se do hry měly dostat i zbylé čtyři týmy Extraligy a na programu tak je 5 utkání. Bohužel předpověď počasí na víkend není příliš povzbudivá a je možné, že se dočkáme i několika odkladů.

Poprvé se v této sezoně představí Kotlářka a Tempo. Hlavně prvně jmenovaný tým se v mnoha prognózách zmiňuje jako jeden z hlavních favoritů na letošní titul. Výhodou Kotlářky totiž je hlavně kvalita na kopci, kde má k dispozice hráče jako Jan Novák, Lukáš Ercoli, Daniel Padyšák, Josef Cihlář a další. Pokud se k nim přidá pálka, kde najdeme mix mladíků i zkušených hráčů tak zlato rozhodně není nereálné. Důležité pro ně bude, i jak vstoupí do letošní sezony. Dá se očekávat, že na kopci sobotního duelu by měl stát Jan Novák, kterému se v posledních dvou sezonách proti Tempu velmi dařilo, když v dvou startech proti pražskému rivalovi povolil pouze 1 doběh a zaznamenal 15 strikeoutů v třinácti odházených směnách.

Tempo naopak bude chtít navázat na své dvě výhry ze tří vzájemných utkání v minulém roce. Specialisty na Kotlářku byli loni Marek MinaříkJake Rabinowitz, kteří si ve vzájemných zápasech připsali celkem 16 hitů (9 a 7). Navíc oba umí pálit hodně daleko a krátké hřiště na Kotlářce jim může vyhovovat. Oba by se také mohli proti Kotlářce postavit i na kopec.

Utkání může hodně ovlivnit počasí. Pokud by se totiž přidal vhodný vítr, tak můžeme vidět mnoho míčů letících za plot kratšího hřiště v areálu Na Markétě. A vidět bychom to měli. Kotlářka slibuje přenos mimu svůj web také na facebookovém profilu klubu. Start zápasu je naplánovaný na 14:00.

Další zápasy dne:

15:00 Nuclears – Hroši -> iScore

Psali jsme...  EXL: Tomáš Duffek překonal metu 900 strikeoutů a má 90 výher

16:00 Draci – Arrows -> Draci TV

16:00 SaBaT – Eagles -> iScore

16:00 Technika – Olympia -> YouTube

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..