ČeskoMB

Jindřich Adamus vítězem Májové ligy 19

Celý květen probíhaly zápasy ve hře MLB The Show pod hlavičkou Euro TheShow. Hrálo se ve dvou verzích hry – The Show 19 jako Májová liga 19 a The Show 20 jako Májová liga 20. A první již zná svého šampiona. Tím je Jindřich Adamus, který reprezentoval domovský baseballový klub Klasik Frýdek-Místek.

Po základní části patřilo Adamusovi druhé místo tabulky, o které se dělil s Janem Černeckým (Eagles) a Lukášem Polgárem Foxes). Vítězem základní části se stal Mathias Schwarzinger (Hroši). Ten se pak dostal do finále, když v semifinálovém utkání porazil Polgára nejtěsnějším rozdílem 1-0. Ve druhém semifinále porazil Adamus Černeckého 8-2.

První finálové utkání se hrálo v sobotu a v něm vyhrál přesvědčivě 6-0 (záznam zápasu). V neděli tak Schwarzinger potřeboval zvítězit, jinak by se z celkového prvenství radoval jeho soupeř. Po dvou směnách sice nad svým soupeřem vedl 1-0, ale Adamus postupně dokázal otočit skóre ve svůj prospěch a nakonec zvítězil 6-2.

Byl to skvělý zážitek,” napsal nám Jindřich Adamus. “Jsem hodně soutěživý typ, takže jsem se rád ponořil i do virtuální ligy v baseballu. Vůbec jsem nevěděl, do čeho jdu a ukázalo se, že – až na pár zápasů – to všechno byly pěkné napínavé zápasy plné obratů, kde každá chyba rozhodla. Perfektní zpestření současné situace, kdy se celý baseballový svět musel zastavit. Musím poděkovat pořadatelům, měli všechno vymakané, stránky, tabulky, rozpis, jména hráčů, týmů a taky díky soupeřům. Jsem rád že do toho šli všichni naplno. Těším se na další pokračování, ať už na zimní ligu nebo pokračování nějaký jiný měsíc, počítejte se mnou. Apokud vyjde ten zápas s vítězem Španělské ligy, budu rád,” dodal na závěr baseballista Frýdku-Místku.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..