Česko

Co nás čeká ve zbytku extraligové sezony?

Protože se na mně obrátilo hned několik lidí s dotazy ohledně nadstavbové části extraligy, tak jsem se rozhodl odpovědi shrnout do krátkého článku. V komentářích vám rád zodpovím případné další dotazy.

Extraliga a také baráž si teď dají delší pouzu, kterou vyplní All-Star Game, Pražský baseballový týden a přátelské zápasy s Německem a Tchaj-wanem. Ligové boje se rozeběhnou opět až 20. července. Rozlosování soutěže by mělo být známo pravděpodobně po 30. červnu, kdy je deadline pro zaslání požadavků od jednotlivých klubů. 

Každý z týmů v Nadstavbě o titul sehraje 20 utkání, čili 4 duely s každým ze soupeřů. Zápasy ze základní části se tedy nezapočítavají do tabulky Nadstavby. První mužstvo tabulky Nadstavby o titul pak postupuje automaticky do finále (Czech Series). Druhý a třetí celek sehrají semifinále (Wild Card), které se hraje na 2 vítězná utkání. Na rozdíl od minulého roku nevstupuje žádný z týmů do semifinále s vedením 1-0 na zápasy. 

Samotné finále se rozehraje až koncem září po turnaji Super 6. Opět se hraje na tři vítezné zápasy a my věříme, že nám nabídne minimálně stejně úchvatnou podívanou, jako v minulém roce. 

Koncem července se rozehraje také baráž (Nadstavba o Extraligu), kde první čtyři celky 1. ligy vyzvou poslední 4 týmy Extraligy. Do baráže se nezapočítavají zápasy ze základní části a všechny mužstva tak začínají na stejné linii. Každý tým odehraje celkem 14 zápasů (po 2 s každým soupeřem) a první čtveřice po skončení baráže si vybojuje právo hrát Extraligu v příštím roce. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..