MBMLB

MLB: Cleveland Indians zvažují změnu názvu týmu

Od roku 1915 působí v Major League tým z Clevelandu pod názvem Indians. To se nyní může změnit. Klub totiž uvažuje o tom, že by se přejmenoval.

Vedení klubu tuto informaci potvrdilo ve svém prohlášení. “Jsme odhodláni pozitivně ovlivnit naši komunitu a přijmout naši zodpovědnost za prosazování sociální spravedlnosti a rovnosti. Naše organizace si plně uvědomuje, že jméno našeho týmu patří mezi nejviditelnější způsoby, jakými se spojujeme s komunitou. O těchto otázkách jsme v organizaci spustili diskusi. Nedávné nepokoje v naší komunitě a v naší zemi pouze zdůraznily, že je třeba, abychom se jako organizace neustále zlepšovali v otázkách sociální spravedlnosti,” píše se v prohlášení.

Cleveland byl jedním z prvních členů Americké ligy v roce 1901, ale tehdy se ještě tým jmenoval Bluebirds. Později se přejmenoval na Broncos a Naps, než v roce 1915 přešel na jméno Indians. V posledních letech se však o názvu klubu spustilo mnoho debat a v minulém roce poprvé v historii tým nevyužíval tzv. Chief Wahoo logo, tedy karikaturu vysmátého indiána. Pokud se vedení klubu rozhodne tým přejmenovat, bude zajímavé sledovat, jaký nový název mu dají. V roce 1915, kdy se přejmenovali na Indians, se zvažovaly názvy Cyclops, Emperors, Giants, Gladiators a Metropolitans. Pouze Giants by z těchto názvů nyní nepřicházeli v úvahu.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..