ČeskoMB

Pohár Mistrů v Ostravě se bude hrát koncem května 2021, ME mužů v září

Ačkoliv nám teprve skončila letošní baseballová sezona, tak se všechny organizace již dívají a připravují na tu nadcházející. To platí i o Evropské baseballové konfederaci CEB, která zveřejnila data mezinárodních turnajů v příštím roce.

Pro českého fanouška jsou nejzajímavější ty, kde se představí čeští zástupci. A jeden velký turnaj se odehraje přímo u nás, když ostravský Arrows Park bude hostit Pohár Mistrů. O ten ostravští letos přišli kvůli epidemii nemoci Covid-19, ale CEB jim přisoudila pořadatelství i v následujícím roce. Tento nejprestižnější evropský klubový turnaj se bude hrát v termínu od 25. do 30. května.

Stejný týden se bude hrát také Pohár CEB, kde bude české barvy hájit letošní mistr Draci Brno.

V termínu od 11. do 19. září se v Itálii budou konat Mistrovství Evropy mužů. V příštím roce se můžeme těšit i na evropský šampionát žen. Ten se bude hrát v termínu od 28. do 31. července, ale místo konání zatím ještě není známo. Češky ale budou na tomto ME obhajovat bronzové medaile.

Kromě toho nás v příštím roce čekají také Mistrovství Evropy hráčů U12 (Belgie), U15, U18 (Itálie) a U23. U kategorií kadetů a U23 zatím ještě nejsou daní pořadatelé a je tedy šance, aby se některý z těchto šampionátu hrál v České republice.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..