MBOstatní

NPB: Masahiro Tanaka se vrací do Japonska

Nadhazovač Masahiro Tanaka v nadcházející sezoně nebude působit v nejlepší baseballové lize světa. Podle japonských novinářů se totiž vrací zpátky do své rodné vlasti, kde se domluvil na roční smlouvě s týmem Rakuten Golden Eagles.

Dle kontraktu si Tanaka přijde na 7,72 milionů amerických dolarů. To je podstatně méně, než kolik měl chtít po New York Yankees, kde se mluvilo o jeho požadavku na plat v rozmezí mezi patnácti a dvaceti miliony dolarů. Jak jsme již v minulosti zmiňovali, lákadlem pro Tanaku může být letošní olympijský turnaj, který se bude konat právě v Japonsku.

Tanaka se tak vrací do klubu, ve kterém působil v letech 2007 až 2013, předtím než přišel do MLB. V jejich dresu vyhrál dvakrát Eiji Sawamura Award pro nejlepšího nadhazovače. V sezoně 2013 s Golden Eagles získal také mistrovský titul. V sedmi sezonách v NPB má Tanaka ERA 2.30 a 1238 strikeoutů v 1315 odházených směnách. Letos k nim bude moct přidat další a překonat hranici 1400 strikeoutů. NPB plánuje odehrát plnou porci 143 utkání, což dává Tanakovi šanci naskočit do minimálně dvaceti pěti utkání v základní části.

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si náš web jako box na úvodní stránku Seznamu

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..