MBOstatní

KBO: SK Wyverns se přejmenovali na SSG Landers

Když koncem ledna baseballový klub SK Wyverns nečekaně změnil majitele, tak bylo jasné, že dle zvyklostí tým změní také název. Otázkou bylo, jaký název noví majitelé zvolí. V pátek se fanoušci jihokorejské ligy konečně dočkali.

Jihokorejský klub tak nově ponese název SSG Landers. Tento název má vzdávat hold místnímu letišti v Inčchonu, které je jedním z hlavních dopravních uzlů Jižní Koreje a kam turisté přistávají (land – anglicky) při návštěvě krajiny. Letiště v Inčchonu je také mnohými cestovateli považované za jedno z nejkrásnějších na světě.

Zároveň má název připomínat také historické spojení města s baseballem, když právě v Inčchonu se měl baseball poprvé udomácnit předtím, než se rozšířil do zbytku Jižní Koreje.

Přejmenováním projde také domácí stadion klubu, který aktuálně nese název SK Happy Dream Park. Nové jméno ale noví majitelé prozatím nesdělili.

Počkat si musíme také na nové logo a také dresy týmu. Obojí by měl klub představit koncem března. Do té doby budou hráči SSG Landers nastupovat v dočasných dresech. Poprvé od roku 2003 tak neuvidíme v jihokorejské profesionální lize baseballisty s dvojitým W na čepicích. SK Wyverns se můžou pochlubit čtyřmi tituly v KBO a také rekordní účasti v šesti Korean Series v řadě.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..