MBOstatní

College Baseball: Martin Zelenka zaznamenal třetí homerun sezony

I neděle patřila v zámoří univerzitnímu baseballu. Ve hře byli hned tři čeští baseballisté a nejvíce se zaskvěl Martin Zelenka, který odpálil homerun.

V neděli odehrála NC State dvojzápas proti Virginia Tech a byly z toho dvě výhry. Při té první 11-3 si Vojtěch Menšík připsal zisk jedné mety zdarma. Druhé vítězství bylo mnoho těsnější (7-6) a český baseballista v tomto utkání zaznamenal dva úspěšné odpaly. Po dvaatřiceti odehraných zápasech již má na svém kontě celkem 30 hitů a pálkařský průměr .261.

V neděli se posedmé v sezoně dostal do hry také Filip Smola. Ten v sedmé směně nastoupil do obrany na druhé metě a na pálku se vůbec nedostal. Jeho UCM v tomto zápase zvítězila 6-1 a v sezoně má skvělou bilanci 28-4. Bohužel tím, že se jeho škole tak daří, tak trenér nemá příliš důvod měnit vítěznou sestavu a Filipovi se tak dostává minimum příležitostí.

Daří se také Pitt Community College a v její dresu se o to výrazně stará také Martin Zelenka. Ten v nedělním utkání proti Camp Community College odpálil svůj třetí homerun v sezoně. V šesté směně ním zvýšil vedení svého celku již na 9-2. Celkem si v zápase český catcher připsal 4 stažené doběhy. V sezoně nasbíral již 23 RBI a v týmové statistice mu patří dělené druhé místo.

V divizi II NCAA, v niž hraje také North Greenville, již skončila základní část. Marka Chlupa v dresu NGU čekají boje v turnaji, který určí šampióna Conference Carolinas. North Greenville jakožto druhý nasazený tým má v prvním kole volno a čeká na jméno soupeře, jenž vzejde s utkání mezi Barton College a SWU. S vítězem se pak utká ve čtvrtek. Hraje se systémem Double elimination a v případě prohry by NGU měla šanci v opravné části pavouku. Ten si můžete prohlédnout ZDE.

Češi v akci:
Vojtěch Menšík (1. zápas) – 4 AB, 0 R, 0 H, 0 RBI, 1 BB, 2 SO
Vojtěch Menšík (2. zápas) – 4 AB, 0 R, 2 H, 0 RBI, 0 BB, 1 SO
Filip Smola – 1 směna v obraně na 2B
Martin Zelenka – 3 AB, 1 R, 2 H, 4 RBI, 1 BB, 1 SO, 1 HR

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..