ČeskoMB

1. liga: Techniku v baráži doplní Bučovice

V sobotu se bojovalo také ve druhé nejvyšší baseballové soutěži. Zejména dvojzápas v Bučovicích měl určit, jestli do baráže postoupí Pelikans, nebo SaBaT.

Technika Brno – Klasik Frýdek-Místek 19-1 (6 inn.)
Klasik Frýdek-Místek – Technika Brno 2-12 (7 inn.)

Oba týmy již před tímto víkendem měly jasno o svém postupu, případně nepostupu do baráže. Samotný průběh tohoto doubleheaderu ukázal, proč domácí budou bojovat o postup do Extraligy, zatímco hosté nikoliv. Již v prvním zápase pálkaři dokázali stáhnout 19 doběhů, když se o pět z nich postaral dvěma homeruny Matěj Brabec.

Druhý zápas již byl vyrovnanější, když po třech směnách byl stav 2-2. Jenže další doběhy již frýdeckomístečtí proti Bastidasu Miguelangelovi a Radku Burianovi nepřidali. Naopak domácí i nadále stahovali doběhy, zejména díky homerunům. Tentokrát si dva odpaly za plot připsal Matěj Menšík. Technika tak dvěma výhrami nad Klasikem potvrdila první místo v tabulce 1. ligy a nyní ji čekají boje v baráži. Naopak Klasik letos skončí v základní části až pátý.

Pelikans Bučovice – Hippos Brno 4-2
Hippos Brno – Pelikans Bučovice 9-13

Bučovice před dvojzápasem s Hippos věděli, že pokud dvakrát zvítězí, zahrají si letos baráž o Extraligu. A to se jim nakonec povedlo, i když to s brněnským týmem neměli jednoduché. První utkání bylo vyrovnané až do dohrávky páté směny, kdy se Bučovice poprvé dostali do vedení a nakonec jej udrželi až do závěru.

Ve druhém utkání se dokázali bučovičtí dostat do vedení hned v první směně, když proti Timothymu Whiteheadovi stáhli dva doběhy. Naopak jejich startér Leonardo Paredez umožnil Hippos první doběh až v dohrávce třetí směny. Až v páté směně se pak více prosadili pálky obou mužstev. Nejdříve Bučovice dokázaly stáhnout pět doběhů, aby Hippos odpověděli třemi.

K velmi zajímavé situaci došlo v závěru utkání. V sedmé směně si prohodil pozici Paredez s Lukášem Řehůřkem, který do té doby nastupoval v levém poli. Jenže v osmé směně se Řehůřek dostal pod tlak soupeře, který proti němu zaplnil mety a stáhl dva doběhy. V této situaci se pak Paredez vrátil zpátky na kopec a Lukáš Řehůřek zase do levého pole. Původní startér pak utkání doházel a dovedl Bučovice k výhře 13-9 a zároveň k postupu do baráže.

Bučovice si v baráži zahrají druhý rok v řadě a doplní tak Techniku Brno, která si postup zajistila již o týden dříve. Naopak mimo baráže zůstane SaBaT, který vstoupil do letošní sezony velmi dobře, ale druhá polovina základní části mu vůbec nevyšla. Na nepostupovém místě jsou také Skokani a Klasik, tedy týmy, které mají ve svém středu hráče se zkušenostmi z Extraligy.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..