MBOstatní

Parma vyhrála Pohár mistrů v Ostravě

V sobotu se v Ostravě hrály poslední zápasy letošního ročníku Poháru mistrů, který tak zná konečné umístnění. Celkovým vítězem se stal italský klub z Parmy.

Soupeřem Parmy ve finále byl německý celek Bonn Capitals, který mohl pro Bundesligu zajistit první titul v nejprestižnějším evropském klubovém poháru. A hned v úvodu to s nadějemi Němců vypadalo velmi dobře, když v první směně dokázali stáhnout tři doběhy.

Jenže dohrávka patřila soupeři. Parma začala proti startérovi Sasha Kochovi dvěma úspěšnými odpaly a tak se manažer Bonnu rozhodl střídat. Nový muž na kopci Christian Tomsich sice začal strikeoutem, ale další pálkař Leomartires Rodriguez svým odpalem za plot vyrovnal.

Duel byl pak vyrovnaný až do čtvrté směny. V ní poslal Alex Sambucci solo homerunem Parmu do vedení a o směnu později stahoval pátý doběh svého týmu. Protože Bonn dokázal odpovědět pouze solo homerunem Terrella Joyce, tak se Parma mohla radovat z titulu.

Italský tým tak potvrdil svou historickou dominanci, když na Poháru mistrů zvítězil již počtrnácté. Tento triumf ale přišel po dlouhém čekání, protože naposledy Parma na turnaji zvítězila v roce 1999. Německo si na první titul v Champions Cupu musí minimálně jeden rok počkat. Platí tak, že na Poháru mistrů zatím dokázali zvítězit pouze zástupci Itálie, Nizozemska a Španělska.

Konečné umístnění:
1. 1949 Parma Baseball Club A.S.D. (ITA)
2. Bonn Capitals (GER)
3. Fortitudo Baseball Club 1953 S.S.D. (ITA)
4. Curaçao Neptunus (NED)
5. L&D Amsterdam (NED)
6. Arrows Ostrava (CZE)
7. Heidenheim Heideköpfe (GER)
8. Rouen Huskies (FRA)

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..