MBOstatní

ABL: Giants mají nového majitele. Ten slibuje i nový stadion

Baseballový klub Adelaide Giants hlásí změnu majitele. Tým již nevlastní The Adelaide Football Club, který jej prodal developerské společnosti Pelligra.

A jak se zdá, nový majitel má s klubem velké plány. Majitel firmy Pelligra pan Ross Pelligra se nechal slyšet, že chce na okraji Adelaide postavit nový baseballový stadion pro 5000 diváků. Jeho cena by se měla vyšplhat až na 40 milionů australských dolarů.

“Chci postavit stadion, který bude odpovídat olympijským i mezinárodním standardům – náklady na tento projekt se budou pohybovat mezi 35 a 40 miliony dolarů,” řekl Pelligra deníku The Advertiser. “Začali jsme se zabývat potenciálními místy a přiměli náš designérský tým, aby se podíval na to, jak vypadají jiné mezinárodní standardní stadiony v zámoří. Poté se podíváme, jak to zapadá do potenciálních míst. Pro nás je důležité vybrat vhodnou lokaci.”

Podle Pelligry by mělo být vhodné místo vybráno do několika měsíců. Kdy by měl být nový stadion dostavěn zatím neuvedl. Každopádně pro baseball v Austrálii je to dobrá zpráva. A fanoušci Giants věří, že se novému majiteli povede klub pozvednout a budou se moct konečně radovat ze zisku mistrovského titulu. Maximem pro Adelaide je účast ve finálové sérii, kam se tým probojoval čtyřikrát, ale pokaždé byl neúspěšný.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..