MBMLB

MLB: Orioles ukončili devatenácti zápasovou šňůru proher

“We won”. Poprvé od 2. srpna se mohl na twitterovém účtu klubu Baltimore Orioles objevit tento status. Orioles totiž vyhráli po devatenácti utkáních, v nichž tahali za kratší konec. Dvacátou prohru již nepovolili, když porazili Los Angeles Angels 10-6.

Díky této výhře se Orioles nestalis edmým týmem moderní éry MLB, který by zaznamenal 20 proher v řadě. Také zaostali dvě prohry od rekordu Americké ligy, který čítá 21 proher po sobě. Ten stanovili v roce 1988 právě Baltimore Orioles, když vstoupili do sezony s bilancí 0-21. Rekord MLB drží Philadelphia Phillies, jejíž tým z roku 1961 prohrál 23 utkání v řadě.

Přitom ještě po sedmi směnách zápasu proti Angels měli Orioles nakročeno k další prohře, když prohrávali 5-6. Jenže v dohrávce osmé směny dokázali domácí stáhnout 5 doběhů a dostali se do čtyřbodového vedení. To pak dokázal udržet na kopci Tyler Wells a fanoušci Baltimoru mohli slavit. Letošní tým Orioles jim ale zatím moc radostí nedělá, když v tomto roce zaznamenal pouze 39 výher a 86 proher.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..