ČeskoMB

EXL: Techniku v baráži doplní Sokol Hluboká

Sobotní zápasy baseballové Extraligy nám konečně daly definitívu o složení mužstev v TOP 6. Černý Petr letos kromě Techniky zůstane i Hluboké nad Vltavou.

Arrows Ostrava – Sokol Hluboká 12-2 (8 inn.)

Před startem zápasu věděli baseballisté z jihu Čech, že pokud v tomto utkání neuspějí, jejich šance na TOP 6 budou prakticky ztracené. Po první směně to z jejich pohledu vypadalo nadějně, když se dostal na metu Petr Síla. Ten následně ukradl další dvě mety a pak jej stáhl pro doběh Martin Mužík. Arrows dokázali na vedení soupeře odpovědět v dohrávce druhé směny a byl z toho pořádný uragán. Domácí baseballisté protočili lineup a nakonec stáhli 8 doběhů. O ten poslední se postaral svým jubilejním odpalem Jakub Malík. Ten solo homerunem vyhnal z kopce Villu Kermina.

Naopak Alec Lemmon na domácím kopci podal standardně dobrý výkon, když v pěti směnách povolil pouze 2 hity a jeden doběh. Situace se Arrows zkomplikovala, když šel na kopec Josef Cihlář. Ten se opět trápil a nedokázal odházet ani jednu směnu. Do hry tak musel Boris Bokaj, který již dovedl zápas do vítězného konce. Arrows tak po zápase mohli slavit postup do TOP 6. Naopak Hluboká svou loňskou cestu do semifinále letos nezopakuje.

Draci Brno – Tempo Praha 1-6

Do druhého zápasu série nasadily oba týmy mladé nadhazovače. A ti si nevedli vůbec špatně. Jak Ondřej Vank tak také Viktor Večerka měli v kolonce ER pouze jeden doběh. O vítězi tak rozhodl bullpen. Zatímco Jan Nebenführ povolil další 4 doběhy ve třech směnách, tak Lubomír Čuhel nepovolil Drakům v 3.2 odházených směnách ani jeden hit. Tempo tak po výhře 6-1 vyrovnalo sérii a v neděli ji může na svém hřišti získat pro sebe.

Eagles Praha – Třebíč Nuclears 19-4 (6 inn.)

Až překvapivě jednoznační záležitostí byl sobotní zápas mezi Eagles a Nuclears. Domácí baseballisté vytvořili tlak na obranu soupeře hned od úvodní směny, aby nakonec zápas skončil již v šesté směně kvůli vysokému rozdílu ve skóre. Eagles navíc podruhé v sezoně dokázali stáhnout v některém ze zápasů 19 doběhů. Třebíč v obraně vyrobila hned 6 chyb a potvrdila, že v této činnosti potřebuje zabrat, protože je v celé soutěži v počtu errorů nejhorší. V zápasech TOP 6 by se to třebíčským mohlo vymstít a jen s obtížemi by se dostali do semifinále. V neděli doma v rámci Army Day rozhodně budou chtít Nuclears předvést lepší výkon. Martin Červenka si v zápase připsal sedmý homerun, hit a dvě mety zdarma. Díky tomu si vylepšil OBP na .589, díky čemu by se stal nejlepším českým hráčem v této statistice v základní části v éře dřevěných pálek. Stále má k dispozici ještě dva zápasy, aby se dostal na číslo .600, což je rekord, jenž drží Dondrei Hubbard (od roku 2002).

Hroši Brno – Technika Brno 3-2 a 6-1

Hroši potřebovali minimálně jednu výhru a prohru Sokola, aby si definitivně stvrdili postup do TOP 6. To se jim nakonec povedlo, když dvakrát vyhráli a nemuseli se ohlížet ani na soupeře. Jenže první výhra se rodila hodně těžko, když soupeře držel na kopci Luis Rengel. Navíc si to Hroši komplikovali sami chybami v obraně, kterých vyprodukovali celkem pět. Naštěstí měli Hroši na kopci Jona Kennedyho, který jim dal skvělých šest směn, ve kterých Technika stáhla pouze jeden doběh. Další tři směny doházel John Hussey, jenž povolil doběh až v poslední směně. Hroši sice měli v zápase pouze tři hity, ale i to jim stačilo, aby proti Rengelovi stáhli tři doběhy. A právě tato efektivita jim přinesla důležité vítězství.

Ve druhém utkání si to již domácí hlídali hned od úvodu, když v první směně stáhli 3 doběhy. Bohužel pro ně byl v průběhu směny trefen nadhozem Tyler Smith, který to ještě chvíli zkusil, ale nakonec byl ze hry stažen a nahradil jej Kellen Corce. Domácí měli na kopci letos výborně házejícího Lukáše Ercoliho, který opět potvrdil dobrou formu a v 6.1 odházených směnách Technika proti němu stáhla pouze jeden doběh. Bullpen pak další doběhy hostům nepovolil a Hroši tak vyhráli i druhý duel a můžou se tak připravovat na boje o titul.

Tabulka EXL

  W  L 
Draci Brno173
Tempo Praha116
Eagles Praha118
Třebíč Nuclears1010
Arrows Ostrava99
Cardion Hroši Brno1010
Sokol Hluboká713
Technika Brno218
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..