MBMLB

MLB: Edwin Diaz si již letos asi nezahraje

Měl být jednou z hlavních zbraní New York Mets v cestě za postupem do Světové série. Proto klub s closerem Edwinem Diazem v zimě podepsal pětiletý kontrakt v hodnotě 102 milionů amerických dolarů. Jenže pro letošní sezonu s ním s největší pravděpodobností nemůžou počítat.

Hvězda New York Mets blíže Edwin Díaz podstoupí operaci své pravé čéškové šlachy, řekl ve čtvrtek generální manažer Mets Billy Eppler poté, co si Díaz ve středu při oslavě Portorika na hřišti na World Baseball Classic poranil koleno. Obecná časová osa pro zotavení po této operaci je obvykle asi osm měsíců, řekl Eppler, což by vyloučilo Díaze pro celou sezónu 2023.

Jak se zranění zrodilo?

Edwin Díaz strikeoutem vyřadil posledního pálkaře Dominikánské republiky v základní skupině z Teoscara Hernándeze a vrazil Portoriku lístek do čtvrtfinále World Baseball Classic. Jeho tým, nadšený z ohromující výhry 5:2 knockoutem nad rivalem Dominikánskou republikou, explodoval z hostujícího dugoutu v loanDepot Park. Díaz byl okamžitě obklíčen masou svých spoluhráčů, kteří se všichni sbíhali poblíž nadhazovacího kopce. Trenérský tým se v dugoutu naskládal na manažera Yadiera Molinu a skákal nahoru a dolů, když oslavoval jedno z největších vítězství krajiny v historii turnaje.

Ale během několika sekund se scéna změnila z jásání na hrůzu.

Z klubka slavících hráčů se začal se vířit jiný druh rozruchu, který signalizoval, že se stalo něco zlého. Hráči na hřišti stále obklopovali Díaze ale vítězný kruh se proměnil v klubko obav. Několik hráčů začalo naléhavě ukazovat na tréninkový personál. Díaz seděl vzpřímeně na trávě na poli, pravou nohu měl nataženou a nemohl se pohnout. Hráči obou týmů stáli bez hnutí, zatímco lékařský personál sprintoval na hřiště. Někteří hráči drželi ruce nad hlavou, zatímco jiní svěsili ramena. Díazův bratr Alexis začal vzlykat. O několik minut později byl Díaz odvezen ze hřiště na invalidním vozíku.

Kdo nahradí v Mets Diaze?

Mets sice mají v bullpenu dostatečnou hloubku, ale nahradit Diaze je prakticky nemožné. Zavírání zápasů by se tak letos mohl ujmout někdo z dvojice zkušených veteránů Adam OttavinoDavid Robertson. Případně se budou v této roli střídat. To samozřejmě trochu oslabuje Mets v posledních směnách, protože již nyní je jasné, že sezonu začnou na listině zraněných další relieveři Sam CoonrodBryce Montes de Oca.

Cohen: Jsme otřeseni

Ke zranění Diaze se na Twitteru vyjádřil také majitel klubu miliardář Steve Cohen. “Všichni v Mets jsme otřeseni,’ napsal na Twitteru Cohen, “ale jsme odhodlaní udržet naši snahu o skvělou sezónu.”

Steven Cohen on Twitter: “Edwin Diaz is a great human being and a fierce competitor. All of us at the Mets are shaken but determined to sustain our quest for a great season. We wish Edwin a speedy recovery. / Twitter”

Edwin Diaz is a great human being and a fierce competitor. All of us at the Mets are shaken but determined to sustain our quest for a great season. We wish Edwin a speedy recovery.

Diaz je druhým významným hráčem z MLB, který se zranil na letošním World Baseball Classic. Již dříve musel kvůli zranění předčasně ukončit turnaj Freddie Freeman. Baseballista Los Angeles Dodgers se později nechal slyšet, že zranění není vážné a měl by stihnout začátek sezony. Obě zranění jsou zatím jediné dvě kaňky na zatím parádním turnaji. I když fanoušci New York Mets asi nyní moc radosti ze sledování World Baseball Classic moc nemají.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..