MBMLB

MLB: Max Scherzer vyměněn do Texas Rangers

V zámoří se blíží trade deadline, což znamená zajímavé přesuny mezi týmy. K jednomu z nich došlo v sobotu, kdy organizaci New York Mets opustil nadhazovač Max Scherzer. Ten se stěhuje do Texasu, kde bude oblékat dres Rangers.

V rámci této výměny se stěhuje spojka Luisangel Acuna (mladší bratr slavnějšího Ronalda) do New Yorku a Rangers dostanou také 36 milionů dolarů, což yb jim mělo pokrýt zbytek letošního platu Scherzera a podstatnou část pro sezonu příští. Důležité pro Rangers také je, že Scherzer se vzdal využití opce pro ukončení smlouvy po skončení této sezony.

Ken Rosenthal on Twitter: “Source confirms: Scherzer will not opt out of his contract after this season. Will remain with Rangers through 2024. First: @JeffPassan. / Twitter”

Source confirms: Scherzer will not opt out of his contract after this season. Will remain with Rangers through 2024. First: @JeffPassan.

Rangers tak získávají trojnásobného vítěze ceny CY Young, který letos naskočil do 19 zápasů Mets, ve kterých zaznamenal ERA 4.01 a 121 strikeoutů. Rangers by při absenci Jacoba deGroma měl výrazně posílit nadhazovačskou rotaci. V Texasu se anvíc Scherzer potká s trenérem Mikem Madduxem, pod nimž ve Washingtonu vyhrál dvakrát cenu pro nejlepšího nadhazovače.

Mets do týmu přivádí hráče, který měl do té doby pálkařský průměr .35 a OBP .377 na farmě Texasu. Mnoho zámořských expertů předpovídá, že Luisangel Acuna by měl patřit v MLB mezi ty lepší hráče a přirovnávají jej k Ozziemu Albiesovi z Atlanty.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..