ČeskoMB

PBT: Češi prohráli s Japonskem a zahrají si tak o bronz

Dlouho očekávaný zápas se světovými jedničkami se odehrál v pondělí večer na letošním Pražském baseballovém týdnu. Češi navíc před ním měli dvojitou motivaci, protože v případě výhry o více než dva body by postoupili do finále celého turnaje.

Již pohled na startující nadhazovače sliboval zajímavý souboj. Češi totiž vsadili na Ondřeje Satoriu, jenž překvapil Japonce na loňském World Baseball Classic. Asijský soupeř pak na Isseie Watanabeho, nadhazovače s velmi rychlým fastballem.

První směna na vyprodaném Eagles Parku žádné doběhy nepřinesla. To se změnilo o směnu později, kdy zařídil první doběh Japonska Riku Kamizato.

Ve třetí směně dokázali Češi dostat na mety první dva pálkaře, ale Issei Watanabe se nenechal rozhodit a žádný doběh nepovolil. Naopak jeho jmenovec Seiya Watanabe v dohrávce stáhl druhý bod.

Ještě úspěšnější byla z pohledu Japonska čtvrtá směna, kdy hráči ze země vycházejícího slunce přidali další tři body a přinutili trenéry národního týmu vystřídat Ondřeje Satoriu. Na kopec tak šel levák Tomáš Duffek.

Další dvě směny měli důvod zajásat si i čeští fanoušci. Nejdříve se v páté směně předvedl fanklub velmi povedeným choreem. O směnu později pak přišly i první body českého celku. Ty zařídil dvoubodovým homerunem Martin Červenka.

V dohrávce šesté směny Japonsko dokázalo stáhnout také dva body a rozdíl tak byl znovu pět doběhů. To se změnilo v sedmé směně, kdy na kopci stál Filip Kollmann. Kengo Yanagidate se opřel do jednoho z jeho nadhozů a poslal jej až za plot pro dva body.

Devátá směna ještě přinesla další doběh českého týmu po chybách v obraně japonského celku. Češi tak snížili na konečných 3-9.

“Je to neuvěřitelný pocit házet proti nejlepšímu týmu na světě, i když jsou to hráči z univerzit. Ale stále je to nejlepší tým, proti kterému jsem kdy házel. Ještě před vyprodaným Eagles Parkem. Neskutečný pocit. Sice jsem dostal jeden homerun, ale to je baseball. Nehráli jsme špatně, ale Japonci jsou fakt dobří. Jejich nadhazovači dělali to, co umí nejlíp. Házeli rychle a technickými nadhozy byli schopni udělat naše pálkaře,” řekl po utkání Filip Kollmann.

Japonsko po výhře 9-3 postoupilo do úterního finále proti Tchaj-wanu. Češi si od 14:30 zahrají o 3. místo proti Německu.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..