MBMLB

50-50! Fenomenální Ohtani předvedl neuvěřitelný výkon

Poslední dny žila baseballová Amerika sledováním Shoheie Ohtaniho. Japonská megastar se totiž blížila ke vstupu do klubu 50-50. A to se mu ve čtvrtek povedlo po naprosto spektakulárním výkonu.

V zápase proti Miami prakticky sám táhl ofenzívu Dodgers a nakonec v utkání zaznamenal 6 hitů a 10 RBI. Co bylo ale důležitější, tak tři z jeho šesti odpalů letěly až za plot a Ohtani tak překonal metu 50 homerunů v sezóně. Protože v zápase dokázal ukrást také dvě mety, tak se jako první hrát historie MLB stal členem klubu 50-50.

Kromě toho je 10 RBI jednoho hráče v zápase MLB novým rekordem v klubu LA Dodgers. Navíc je Ohtani prvním hráčem historie, který zaznamenal zápas s bilancí 6/6, 3 homeruny, 10 RBI a dvě ukradené mety.

OptaSTATS on X (formerly Twitter): “Since RBI became official in 1920, only one MLB player has had, over the course of his entire career (same game or not),a game with 10+ RBIa game with 6+ hitsa game with 5+ XBHa game with 3+ HRa game with 2+ SBThat one player is Shohei Ohtani. He did all of it today. pic.twitter.com/njXOmwHKnm / X”

Since RBI became official in 1920, only one MLB player has had, over the course of his entire career (same game or not),a game with 10+ RBIa game with 6+ hitsa game with 5+ XBHa game with 3+ HRa game with 2+ SBThat one player is Shohei Ohtani.

“Pokud mám být upřímný,” řekl Ohtani prostřednictvím tlumočníka Willa Iretona, “bylo to něco, co jsem chtěl co nejdříve překonat.”

Pouze dva další hráči v historii MLB (Barry Bonds a Brady Anderson) zaznamenali 50 homerunů a ukradli 50 met v jakékoli sezóně své kariéry, ale nepovedlo se jim to v jedn sezóně.

S gratulací po utkání přispěchal také komisař MLB Rob Manfred v prohlášení, které zčásti uvedlo, že jeho výkon „neodráží jen jeho úžasný talent na sílu a rychlost, ale také jeho charakter, jeho odhodlání a oddanost všestranné dokonalosti.”

MLB on X (formerly Twitter): “A statement from Commissioner Rob Manfred on Shohei Ohtani’s historic 50/50 season: pic.twitter.com/CsqDON3Rg8 / X”

A statement from Commissioner Rob Manfred on Shohei Ohtani’s historic 50/50 season: pic.twitter.com/CsqDON3Rg8

V letošní sezóně Ohtani nastupuje pouze na pálce, protože mu operace lokte neumožňovala také nadhazovat. V příštím roce by se ale měl na kopec vrátit a my se můžeme těšit na překonávání dalších rekordů. Jaké to budou?

“Pak řekne příští rok, 55-55, při nadhazování. NebuĎte překvapeni. Začnete ho vidět, jak krade mety na začátku roku, pokusí se znovu jít 50 na 50. Přemýšlejte o tom,” dovolil si s úsměvem prognózu trenér na třetí metě Dino Ebel. Každopádně již nyní je jisté, že 700 milionů dolarů investovaných do Ohtaniho platu se Dodgers začíná velmi rychle vracet. Tým si navíc zajistil postup do playoff, což bude pro japonskou star další výzva. V MLB totiž zatím nikdy do playoff nepostoupil. Uvidíme jeho další vlekou říjnovou jízdu?

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..