Aktuality

1. narozeniny projektu Milujeme Baseball

Milujeme baseball logo vyroci

Vážení přátelé,

dnes je to přesně rok, co jsem založil na Facebooku stránku nesoucí jméno "Milujeme Baseball". To vše za účelem přinést českým i slovenským fanouškům této nádherné hry, co nejvíce informací a zajímavostí. Jedním z hlavných úkolů bylo hlavně co nejvíce přiblížit české soutěže a historii této hry. Něco se částečně povedlo, ale stále je přede mnou spousta práce. Dlouho jsem na vše byl sám, což je při práci, rodině a nejnověji i škole nejednou těžký úkol. V posledních dnech se ke spolupráci přidal další mladý redaktor a věřím, že v budoucnu nás bude co nejvíc. Pojďme si tedy zrekapitulovat, co vše jsme za první rok udělali:

  • Jedním z největších úspěchů je určitě vzájemná spolupráce se serverem Aktuálně.cz, kam po každém extraligovém víkendu přibývají články z naši dílny. Po roční zkušenosti víme, že články mají slušnou čtenost a vzájemná spolupráce bude fungovat i nadále.
  • Vznik různých soutěží o ceny, pro fanoušky stránky. Tady bych chtěl poděkovat klubům, které mi dodali zajímavé ceny pro soutěžící (Hroši, Draci, Arrows).
  • Extraligová tipovačka. I když se do této soutěže nezapojilo moc fanoušků, věřím, že v následujícím roce bude mít ještě větší úspěch. První tři nejlépe tipující byli odměněni cenami (tady bych chtěl poděkovat Pavlu Budskému, který také věnoval ceny do soutěže).
  • Spolupráce se serverem Usasports.cz, který návazně začal přinášet zajímavosti i rozhovory také z českého baseballového prostředí.
  • Nová ocenění: Určitě jste letos zaznamenali, že byl poprvé vyznamenán nejlepší cizinec v Extralize a hlasovalo se o nejlepšího českého hráče (vítěz bude vyhlášený na Galavečeru – doufám 🙂 ). Do další sezony sezony bych rád do tohto vyhlašování zapojil ještě víc mediálních subjektů. Tady je však potřeba větší podpora ČBA a hlavně lepší komunikace než je tomu teď.
  • Rozhovor o baseballu se Zdeňkem Pohlreichem (Odkaz), který přinesl povědomí o baseballu široké veřejnosti.
  • Trička pro věrné příznivce našeho projektu. Nejenže jejich koupí podpoříte náš projekt, ale také šikovné české baseballové ručičky kluků z Horsewagu. Tady za podporu musím poděkovat také Arnoštu Nesňalovi.
  • Obrovský úspěch a spustu kladných ohlasů od vás mám na projekt Kalendária. Původně jsem chtěl Kalendárium po roce ukončit, ale protože je baseballová historie plná zajímavých momentů, tak bude Kalendárium pokračovat i v následujícím roce.
  • První limitovaná sběratelská podepsaná karta. Ta je věnována 800. hitu Aleše Navrátila s limitací deset kusů.

Samozřejmostí již jsou přenosy na Onlajnech a různé zajímavosti na Facebooku. Každý den přemýšlím, v čem se můžeme zlepšovat a věřte mi, že plánů mám toho opravdu hodně. První z kroků ve druhém roce fungování projektu je dotáhnout do konce tyto stránky, které jsou stále hotové pouze z deseti procent. V následujícím roce se můžete těšit i na množství informací z Evropské ligy. Byl jsem osloven přímo organizátory z Holandska a požádán o vzájemnou spolupráci. Pokud by jste i Vy chtěli pomoct nebo jakkoliv podpořit tento projekt, tak neváhejte a napište mi na email info(zavináč)milujeme-baseball.cz.

Ján Jabrocký

Milujeme baseball logo datum m

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..