MLB

Fantastický debut Trevora Storyho

Když minulou sezonu Colorado Rockies vyměnilo Troye Tulowitzkého za Joseho Reyese, tak spousta fanoušků vedení klubu tento krok vyčítala. Zdá se, že teď by se situace mohla změnit.

Populární Tulo je momentálně považován za nejlepší spojku ve světě baseballu. Po ukončení kariéry Todda Heltona se měl také stát hlavní postavou klubu. Protože však nelichotivé výsledky klubu v posledních sezonách volali po změně, rozhodlo se vedení klubu po změně radikální a poslali pryč z klubu svou největší hvězdu. Hráče, který prohlašoval, že miluje Colorado a v dresu Rockies chce odehrát celou kariéru. To se však nestane a populární "Tulo" již válčí v Kanadě za Toronto Blue Jays.

Opačným směrem putovali nadhazovačské náděje a stárnoucí Jose Reyes. Ten nedokázal Tulowitzkého na postě spojky dostatečně nahradit a vynořila se tak otázka, co s ním. Nakonec všem pomohl on sám, když v listopadu napadl a udeřil svou manželku, za což byl zadržen policií a nyní probíhá vyšetřování. MLB a Rockies se rozhodli Reyese dočasně vyřadit z kádru bez nároku na plat. Tím se otevřela šance pro další hráče.

Jedním z nich je Trevor Story, který byl dlouhodobě považován za jednu z největších nadějí týmu z Denveru. Již v Spring training Trevor ukazoval, že má na to, aby se stal stabilním členem kádru Rockies a nakonec si vybojoval místenku na soupisce pro Openning Day. Do něj Trevor vlétl bez ostychu a ve svém prvním utkání odpálil dva homeruny a výrazně pomohl Rockies k výhře nad Arizonou Diamondbacks. Stal se tak prvním hráčem historie, který odpálil dva homeruny při svém debutu na Opening Day. Oba navíc odpálil proti Zacku Greinkemu, kterému tak premiéra v dresu Dbacks pořádně zhořkla. Ukazuje se, že Rockies umí vychovat hráče do pole (v posledních letech Tulowitzki, Arenado, Dickerson, Blackmon atd.). Pokud se jim povede vychovat také nadhoz, tak můžou pomýšlet na postup do playoff.

Podívejte se na oba homeruny Trevora Storyho:

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..