Česko

Co nabízí poslední víkend základní části extraligy?

Snímek obrazovky (98)

Rychlým tempem letos extraliga dospěla ke konci základní části. Navzdory tomu, že je o postupujících do playoff již rozhodnuto, tak je stále co sledovat.

 

1. místo

V sérii mezi Draky a Kotlářkou se hraje o to, kdo získá první místo po základní části a výhodu domácího zápasu do playoff. Protože má Kotlářka na Draky již letos dvě výhry, tak ji k dosažení cíle zbývá jednou brněnský tým porazit. Draci však udělají vše proto, aby prodloužili svou jednavacetiletou nadvládu základní části.

Martin Schneider

Neuvěřitelnou pálkařskou formu má letos Martin Schneider.  Letos zatím platí, že pokud se v zápase představil na pálce, tak si také připsal hit. Protože mu však pracovní povinnosti nedovolili odehrát všechny zápasy, tak jeho aktuální série čítá 21 zápasů, což již letos dokázal také Mitch Nilsson z Kotlářky. Pokud by Martin uspěl i v sérii s Kotlářkou, tak by dosáhl fantastického úspěchu. A to stále nepočítáme zápasy Evropské ligy, kde je Martin zatím také stoprocentní.

3. místo

Na třetím místě se aktuálně nacházejí Arrows Ostrava, kterým k jeho potvrzení stačí získat jednu výhru nad posledními Hrochy. V případě neúspěchu tak musí doufat, že si Skokani s Eagles rozdělí po jedné výhře. Pokud by některý z uvedených týmů zvítězil dvakrát a ostravští odešli s prázdnou, tak spadnou na čtvrté místo.

Nejvíce strikeoutů

I mezi nadhazovači je stále co sledovat. První zajímavou statistikou je počet strikeoutů, kde se souboj zredukoval na dva zahraniční hráče. John Hussey z Techniky má aktuálně 105 strikeoutů a jeho nejbližší pronásledovatel Jeffrey Barto z Hrochů 103.

Boris Bokaj

Hrající trenér Arrows Ostrava má zatím jako jediný startující nadhazovač v kolonce proher nulu. Pokud nastoupí do některého z víkendových zápasů a připíše si další výhru, tak skončí s výbornou bilancí 10-0.

Mety zdarma

Nadhazovači Draků zatím letos svým soupeřům darovali pouhých 89 met zdarma. Pokud proti Kotlářce nehodí více než 10 BB, tak se stanou prvním týmem od roku 2012, který rozdal v základní části méně než 100 met zdarma. V roce 2012 jich nadhazovači Arrows Ostrava hodili 91.

Bonus

Pokud vás ani jeden z uvedených důvodů, proč vyrazit na extraligové stadiony nezaujal, nebo jste příznivci mladežnického baseballu, tak pro vás máme další tip. Od 16:00 se v Třebíči v zápase o první místo na ME U12 představí česká reprezentace proti výběru Německa.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..