Česko

Baseballisté Třebíče předvedli neuvěřitelný obrat

Tisk_TN_SaBaT_Zdenek_Kutilek_4W1A0272
Foto: Robert Vávra

Za minutu dvanáct si o víkendu třebíčští baseballisté zachránili kůži během prvního duelu s týmem SaBaT Praha na třebíčské Hvězdě. Pokud si chtěli zachovat šance na postup do Extraligy, bezpodmínečně totiž museli vyhrát oba zápasy. Po pěti směnách ale už prohrávali 1:8, když se pálkařům soupeře začalo dařit odpalovat nadhozy venezuelce Roldana ve službách Nuclears. Zahraniční posilu na kopci pak vystřídal teprve šestnáctiletý odchovanec Třebíče Lukáš Hlouch a společně s týmovou obranou se mu podařilo zastavit rozjetý útok SaBaTu.

Po bezbodové šesté směně se Nuclears dvěma doběhy v následujícím inningu začali znovu nadechovat a v osmé směně dokázali pěti dalšími body vyrovnat na 8:8. Klíčový byl začátek poslední směny, ve kterém hráči Nuclears nedovolili protivníkovi skórovat a v dohrávce pak dokonali neuvěřitelný obrat vítězným doběhem.

Oživenou naději pak Třebíč v odvetě potvrdila jasným vítězstvím 15:5, kdy se na nadhozu představili za Nuclears Michal Pruša a Dominik Doležal. Na pálce se v obou zápasech dařilo hlavně mladíkům, kterým zdatně sekundoval nejstarší hráč Třebíče Jan Urbánek. Hned pětice pálkařů Nuclears si v sobotu připsala do statistik překonání padesátiprocentní úspěšnosti.

Třebíč sice proti SaBaTu udělala důležitý krok na cestě do vytoužené Extraligy, ale stále nemá nic jisté. V nadstavbové části soutěže ji čekají už jen dva zápasy s Olympií Blansko. Pokud chce tým z Vysočiny s jistotou postoupit, musí oba vyhrát. Nejdříve se oba celky představí tento pátek v Blansku. Odvetu a zároveň poslední utkání mužů Nuclears v této sezóně přivítá v sobotu 3. září 2016 stadion Na Hvězdě v Třebíči. Utkání, v němž se může rozhodnout o historickém postupu Nuclears do české nejvyšší soutěže, začíná v 16 hodin. Buďte u toho a přijďte podpořit baseballisty Třebíče v sobotu Na Hvězdu!

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..