MLB

Dodgers vyválčili postup do NLCS

Clayton Kershaw of the Los Angeles Dodgers celebrates with teammate…

Clayton Kershaw of the Los Angeles Dodgers celebrates with teammate Carlos Ruiz after winning game five of the National League Division Series over the Washington Nationals 4-3 at Nationals Park on… Get premium, high resolution news photos at Getty Images

Výborná baseballová podívaná v letošním playoff i nadále pokračuje. Noční pátý zápas ve Washingtonu opět nabídl drama až do posledního autu a nakonec krutý konec pro domácí fanoušky.

 

Washington Nationals – Los Angeles Dodgers  3-4

Konečný stav série: 2:3 na zápasy

Byli to domácí baseballisté, kdo se ve druhé směně dostal do vedení 1-0. A toto vedení jim patřilo až do sedmé směny. Na jejím začátku však Pederson, proti do té doby bezchybnému Scherzerovi, odpálil homerun a vyrovnal. Jenže to nemělo být ze strany Dodgers vše. Scherzer totiž po tomto homerunu šel z kopce a hosté pak přidali další tři body.

Jenže domácí se nechtěli vzdát. Hned v dohrávce směny si vytvořili tlak a Chris Heisey dvoubodovým homerunem snížil na rozdíl jediného bodu. Pak však přišel manažer Dodgers Dave Roberts s nečekaným (ale jak se později ukázalo výborným) tahem, když na kopec poslal svého closera Kenleyho Jansena. Ten dokázal otupit snahu Nationals a zápas dovedl až do deváté směny. V ní se však po strikeoutu Turnera dostal do menších problémů a následující dva pálkaři dostali mety zdarma.

V tu chvíli přišla pro Dodgers hodně nečekaná záchrana, když z bullpenu na kopec přišel Clayton Kershaw. Tento klasický startér však tuto těžkou situaci zvládl na výbornou a po strikeoutu Difoa se mohl radovat z postupu do NLCS. Navíc to byl pro Claytona vůbec první save v MLB a druhý v profesionální kariéře, když se ten první připsal v roce 2006 v nižší lize proti farmě Nationals. Ve zmíněném utkání mu catcheroval Kenley Jansen. Dodgers tak ve finále National League vyzvou Chicago Cubs.

Psali jsme...  MLB: Ronel Blanco hodil první no-hitter letošní sezóny

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..