MLB

Hrozí MLB další výluka?

Již je to jednadvacet let od poslední výluky v Major League, která tehdy hodně rozčílila baseballové fanoušky. Po dlouhých letech relativního klidu se však opět začíná mluvit o další. Ta hrozí již od prvního prosince.

Před čtyřmi dny s touto zprávou přišel známý novinář Ken Rosenthal, který napsal, že majitelé by měli hlasovat o výluce. Důvodem je prodlužování podpisu nové Kolektivní smlouvy, když platnost staré skončí právě koncem listopadu. S tím však nesouhlasí komisař MLB Rob Manfred. „Nejsme pod tlakem,“ řekl Rob pro média. „Jsme stále odhodláni domluvit se ještě před vypršením termínu.“

K tomu se přiklání také hráči Hráčské unie, když se jeden z nich anonymně vyjádřil, že se neobává nové výluky. Každopádně stále čekáme na nové pozitivní zprávy z jednání. Pokud by se nepovedlo domluvit se na novém znění smlouvy a majitelé by se rozhodli pro výluku, tak to nemusí nutně ohrozit novou sezonu. Prvně by se to dotklo klasického zimního střetnutí majitelů klubů, když by se nemohli uskutečňovat přestupy hráčů MLB a MiLB. Dále můžeme jen předjímat.

V zámoří již novináři diskutují, jestli by se delší výluka nedotkla také turnaje World Baseball Classic, jenž je naplánovaný na jaro 2017. Všichni se však shodují v tom, že MLB a hráči nebudou chtít riskovat se jménem ligy v očích veřejnosti. Tentokrát by výluka mohla mít velmi nepříjemné následky.  

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  MLB: Adam Macko zařazen na roster MLB Spring Breakout

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..