ČeskoRozhovory

Vyjádření po zápase s Tianjin Lions

Původně měli mít čeští reprezentanti za sebou již pět zápasů na turné na Tchajwanu. Bohužel počasí bylo proti a Češi odehráli pouze dva. Zítra brzy ráno středoevropského času na ně čeká poslední duel s univerzitním týmem z Jižní Koreje a pak návrat domů. Jak nedělní utkání viděli dva aktéři zápasů vám přinášíme v následujícím článků. Organizátoři navíc reprezentantům připravili i doprovodný program a díky nim mohli vidět nkolik zajímavých míst na Tchajwanu.

 

Krásný catch Matěje Hejmy

26.2.2017 Matěj Hejma na turnaji v Tajpej v zápase proti Tianjin Lions předvedl tento nádherný zákrok.

Po zápase jsme se na dojmy zeptali Matěje Hejmy, který kromě jiného předvedl krásný catch (viz. video) v deváté směně. "Po třech dnech vytrvalého deště jsme byli šťastní, že konečně můžeme hrát zápas," řekl Matěj. "Nutno dodat, že organizátoři dokázali dát hřiště dokupy prakticky přes noc. Jinak v zápase naši nadhazovači nepustili soupeře k žádnému většímu tlaku a my jsme se na druhé straně v útoku poměrně konstatně prosazovali." Samozřejmě padl dotaz na zmíněný zákrok ve vnějším poli. "No co k tomu říct," usmál se Matěj. "Byl devátý inning a přesto, že jsme měli běžce na 1. a 2. mete, tak v tu chvíli byl pro nás aut důležitější než doběh. Tak jsem si dovolil zariskovat a na krátký fly ball do pravého centru jsem se sklouznul."

Učebnicový bunt Petra Zýmy

26.2.2017 V šesté směně zápasu Tianjin Lions – ČR se Petr Zýma prezentoval přímo učebnicovou ulejvkou, kterou posunul oba běžce do skórovací pozice a sám nebyl vyautován.

Velmi pěknou hrou se v útoku předvedl také Petr Zýma. Jeho ulejvku můžou trenéři mládeže pouštět svým svěřencům jako instruktážní video. Sám Petr byl však při popisu situace velmi skromný. "Co k tomu říct? Jednoduchá strategie, dobrá exekuce při posunutí běžců a to že jsem byl sám safe bylo něco extra." Petr při své ulejvce také využil příznivého terenu, který byl po děštích hodně mokrý. "Mokrá tráva všechny groundbally hodně zpomalila," přiznává.

I takto pracovali dobrovolníci při vysoušení hřiště

 

 

Field crew working hard…Czechs vs. China

Příspěvek sdílený Purpose Driven Baseball (@pdbaseball),

 

Hráči absolvovali také výlet do jednoho z místních chrámů

 

 

 

??⛩ #temple#taiwan#taipei#czechnationalteam#trip#milujutotady

Příspěvek sdílený Ondráš Satoria (@iamondrejsatoria),

 

 

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..